Kampsport

Kenny Hong Nordisk mästare

26-åriga fightern från Halmstad fight Academy kan nu titulera sig Nordisk mästare efter att Finland fått avslag på sin protest.

Helgens tävling blev en tuff match för Kenny som såg sin möjlighet när han var som mest uträknad, när det är 10 sekunder kvar nockar han sin motståndare.

Kenny som fyller på sina titlar kan nu lägga till Nordisk mästare i sin CV.
26-åringen från Halmstad är sen tidigare 4 X Svensk mästare, Skandinavisk mästare. Nu jagar jag Europa, säger den nyblivna titelmästaren.

Berätta om fighten och hur känslan var 

Jag mötte finska mästaren i -67 klassen och 1:a ronden var jämn tyckte jag men den gick åt honom.
I rond nummer 2 ronden förlorade jag, säger Kenny till Halmstadsport.

I den tredje såg han sin chans

När det var 10 sekunder kvar tänkte jag att jag måste göra en knock för att vinna och han slarvade med sin guard och det märkte jag.
I sista stund så såg jag öppningen när jag missade mitt saxknä. Då snurrade jag en armbåge som träffade riktigt hårt på hakspetsen på honom och därmed flög han ner, fick räkning och blev uträknad.

Hur var känslan?
I den stunden kändes det så mäktigt att jag gjorde något som jag och min coach Rene Bon Costa har övat på, och den satt som den skulle, säger Kenny!
 Finnarna skickade in en protest då de ansåg att matchen var slut för när domaren räknade, så gick klockan och matchen var över så de ansåg att han vann ändå.

Efter protesten igår så har det gått ett par turer till och jag fick ett samtal under eftermiddagen, med det glada beskedet att protesten hade behandlats fel och motståndaren hade räknats ut efter gonggongen, helt enligt reglerna, avslutar nyblivna Nordiska mästaren Kenny Hong till Halmstadsport

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen