/
Konståkning

Alex Szabos Trofé firade tioårs-jubileum

Våren 2009 bestämde styrelsen i Halmstad Konståkningsklubb med ordförande Kate Käll i spetsen att söka fler än en tävling per säsong och att en av dessa skulle heta Alex Szabos Trofé…

2010 var första året som denna A-tävling gick av stapeln.

A-tävlingen bär sitt namn efter en av klubbens eldsjälar

Alex Szabo har funnits med i klubben sedan mitten av 80-talet (när dottern Silvija började med konståkning) och haft olika roller genom åren.

Alex har alltid funnits där med ett leende på läpparna och varit ett ovärderligt stöd för både föräldrar, styrelse och åkare.

Årets tävling hölls till minne av Alex som gick bort tidigare i år och väldigt många sörjer hans bortgång
-En stor förlust för klubben och familjen som även de är aktiva som åkare och tränare på högsta nivå.

Elin Jenderhag vet vad hon vill

En som saknar honom är sextonåriga barnbarnet Elin Jenderhag som tävlar i elitserien och var hade Alex som sin största supporter.
När Elin är ute på isen och visar upp piruetter och hopp inför domarna så är det en stolt morfar som tittar ner på sitt barnbarn som är på väg att etablera sig i toppen av Sveriges konståkningselit.

 

 

 

Hör hela intervjun med Elin nedan

 

Sedan tävlingens start 2010 har Halmstads åkare skördat en hel del medaljer

Totalt har det blivit 18 medaljer i valörerna guld, silver och brons. Det är av många en väldigt uppskattad tävling tack vare det fina arrangemanget och ett genuint publikstöd.

Årets upplaga kunde hållas trots pågående pandemi fast med tydliga restriktioner

Nytt för i år var att hela tävlingen streamades kostnadsfritt vilket gjorde att alla anhöriga och konståkningsälskare kunde följa tävlingen live.

Totalt hade streamingen av tävlingen ca 1200 unika visningar fördelat på de två tävlingsdagarna och även vår nya hemsida hade lika många besökare.

Klubbens egna åkare lyckades plocka hem två silvermedaljer i tuff konkurrens med andra duktiga åkare. Nellie Rosenberg i gruppen Ungdom 15 och Esther Ingvarsson i gruppen Minior.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen