Konståkning

Nissanskäret för ung och ”gammal”

Konståkningen är en sport för alla och när populära Nissanskäret gick av stapeln så fick publiken se miniorer till Lotta Hydén 56 år på isen

Att hålla på med konståkning krävs mod och mycket träning , där domarna sitter uppradade i hockeyns avbytarbås och granskar precis vad allt konståkaren gör på isen.
Skulle vi på Halmstadsport utsett vinnare så är alla vinnare, för göra det här som alla presterar på isen är helt fantastiskt.
Får ni tillfälle så åk in och kika när klubben tränar.

Konståkningen bedöms i tre kategorier

Bedömningssystemet utgår från en teknisk panel, som identifierar vad åkaren utför och värderar svårighetsnivån, samt en domarpanel som värderar kvaliteten på de utförda elementen. Alla element har ett fastställt värde och finns listade i tabeller.

Den tekniska panelen består av en teknisk specialist, en assisterande teknisk specialist och en teknisk kontrollant. Under åkarens tävlingsprogram identifierar specialisterna vilket element som utförs samt svårighetsnivån. Den tekniska kontrollanten övervakar att allt får rätt svårighetsgrad och blir rätt identifierat.

Domarna bedömer kvaliteten på varje element i elva steg: Från +5 till -5. Medelvärdet av domarnas kvalitetspoäng läggs till eller dras bort från elementets värde. Summan av samtliga element utgör den tekniska poängen.

Domarna bedömer även tre programkomponenter:

  • Komposition
  • Presentation
  • Skridskoteknik

Poäng för programkomponenterna ges från 0,25-10,0
i steg om 0,25.

Kikar vi in på hur tävlingen slutade så hittar vi framstående prestationer från hemmaklubben Halmstad Konståkningsklubb.

Ungdomar 15 B1 vann Ellen Slånemyr
Ungdomar 15 B2 vann Julia Olsson

Vi fick prata med Alice Comesse som gjorde sin första tävling som var väldigt nöjd efter sitt åk men också Lotta  Hydén 56 år som tävlar internationellt på senare dar.
Halmstadsport fick också ett lite snack med Elsa Slånemyr som fick se sin syster Ellen vinna i ungdomar 15 B1.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen