Övrig sport

Fina framgångar Halmstad kanotklubb i SM

Efter helgens maraton och Shorttrack SM på sjön Måsnaren i Södertälje var kanotklubben från Halmstad högt upp i resultatlistorna…

Att skolorna är igång gjorde sig påmint när SM körde då det var många sjuka i några klasser samt en hel del som strök sig under helgen, men det förringar inte de tävlandes prestationer.

En som kom till start  var Jocke Lindberg som körde Marathon som var ett litet genrep inför VM i Rumänien om någon vecka.
Otroligt imponerande snabb och det bådar gott inför stundande VM.

För Halmstadkanotisterna började förra helgen på bästa sätt när Linnea tog hem guldet i shorttrack i klassen D4.

Leo Johansson låg på fjärde plats inför första vändning i klassen H16 fick se sig segla ner till en 10:e plats efter att hans förkylning gjord sig påmind, och ridå ner för Leo som strök sig i kommande tävlingar under helgen.

Silver i K1
Ludvig Nordberg och Isak Persson gjorde riktigt fina K1 lopp i Shorttrack H18, men imponerad verkligen stort i K2:an i H18 där dom visade att en synkad och motiverad besättning kan slå dom bättre besättningarna med kanon fina lyft och isättningar , ett mycket välförtjänt silver för Ludvig och Isak.
Söndag race inbringade två fina brons
Linnéa Johansson stod nog för dagens prestation, Linnéa och Rut (från Kungälv) samt Ilse (från Örnsberg) låg jämsides efter första vändningen på Marathon över 8km för D14 när dom slår i varandras paddlar och Linnéa ramlar i, blir omkörd av allihopa, ligger i vattnet några minuter innan hennes kanot blir tömd därefter tar hon upp jakten på de andra.
Paddlar upp sig under resterande 7km och 4 lyft ,slutar på en imponerade brons peng🥉
Isak fick vi tyvärr stryka en timme innan starten på 20km för H18 (kände inte sig riktigt bra)
Ludvig däremot körde , han fick en Dansk på startlinjen som dock körde utan tävlan för SM medaljerna , Ludvig hängde med riktigt fint första varvet i tätklungan gjorde jätte fina lyft och isätt vid varje lyft men tättrion med Mark Pedersen (Dansken) i täten blev för tuffa, än en gång visade Danmark varför dom är så bra ….
OJ vad han drog iväg från sina medtävlare men som sagt utan tävlan. Ludvig knep då bronset på 20km i H18 🥉
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen