Övrig sport

Hela Laholm springer

I lördags samlades nästan 200 personer mitt på torget i centrala Laholm för att springa tillsammans, indelat i två lopp, barn och vuxna motionärer…

– Det kändes viktigt att kunna genomföra Hela Laholm springer i år. Evenemanget är ett lysande exempel på hur man skapar en mötesplats där motionärer, föräldrar och barn kan träffas. Det gör mycket för Laholms kommun och stadens föreningsliv, säger sportchef Peter Åberg från Laholms FK.

Det var med glädje man kunde genomföra årets Hela Laholm springer efter två utmanande år bakom sig efter pandemins påverkan på hela Sveriges föreningsliv.

Under lördagens arrangemang hade lite över 160 personer anmält sig till loppet och sportchefen från Laholms FK ser tillbaka på upplagan som ett steg i rätt riktigt.

– Eftersom året inleddes med en fortsatt pandemi blev det svårt att planera inför sommarens Hela Laholm springer, men vi kände att det var viktigare att komma igång än att allt skulle vara perfekt från början.

– Detta är första året vi arrangerar evenemanget själva i samarbete med kommunen som medarrangörer. Det fanns en del att tänka på och saker som kan justeras för framtiden, men överlag flöt dagen på, fortsätter sportchefen Åberg.

160 personer hade anmält sig till lördagens arrangemang, Hela Laholm springer. Foto: Privat

Dagen bestod av två lopp – först ett barnlopp, följt av vuxna motionärer. Sportchef Åberg utvecklar dagens baktanke och vision.

– Det är lika mycket ett samverkansprojekt för kommunen, som att vi samtidigt samlar in pengar till vår förening och välgörande ändamål.

– I år kunde vi bidra med strax över sex tusen kronor till prins Daniels organisation, Generation Pep, som arbetar för att motverka ohälsa bland barn och unga. Det motsvarade 40% av våra anmälningsintäkter.

Nu kan Laholms FK efter årets erfarenhet, tillsammans med medarrangören Laholms kommun, blicka framåt inför nästa års upplaga på torget i Laholm.

 

I samarbete med Laholms tidning och skrivet av Erik Persson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen