Travsport

Vilket antiklimax det kunde blivit i SprinterMästaren 2020

Johan Untersteiner sprintar in på en andra plats i loppet, som han helst av allt vill vinna…

Tänk att vara uppvuxen på Halmstads vackra travbana och ha förmånen att få jobba med fina travhästar som har chans att vinna de stora loppen runt om i Sverige.

Årets SprinterMästare blev inte som man tänkt sig på grund av den rådande situationen vi har i världen just nu, men vad skulle hänt om Untersteiners ekipage med Guzz Mearas fått luckan tidigare från tredje invändigt… Vi säger TÄNK OM!

Det skulle ju inte förvånat oss om så skulle blivit fallet, och fått segerdefilera på hemmaplan på ett av Sveriges vackraste och häftigaste ställe under vecka 27.

Nu blev det inte så för världens bästa travkusk Örjan Kihlström tillsammans med Don Fanucci Zet ville något annat genom att springa nytt svenskt rekord 1.09,6.

Nu är det en ny supertalang den gode Daniel Redén fått fram och det var en märkbart rörd/stolt tränare som intervjuades efter ytterligare en stor seger.

Man kan bara tycka synd om HalmstadTravets VD Jan-Olof ”Molle” Molin med personal som inte haft turen på sin sida sen han tog över rodret.

Nu hoppas vi på 2021 att det blir ”molles” år och solen gassar och att travpubliken kommer på plats & sen får vi hoppas att det inte blir något travbråk på Bettans bar, för det hör inte hemma under vecka 27 när Sveriges bästa travtävling skall utse nya vinnare.

Förresten Johan Untersteiner fick 600 000 för sin andra plats i finalen och 150 000 för vinsten i försöken.
Totalt sett så blev 800 000 inkört för den duktiga tränaren och kusken i helgen, men tänk om han skulle vunnit inför ett tomt Halmstadtravet.

Foto: HalmstadTravet och Lars B Persson

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen