Volleyboll

3-1 seger för Hylte/Halmstads herrar under Gameday

Det blev en härlig match mellan Hylte/Halmstads killar och Vingåker…

Vingåker har ju fått hem sin stora spelare Viktor Lindberg som har otrolig power i både sin serve och sina anfall och färmed har också Vingåker kommit upp som en välförtjänt uppstickare i årets Grundserie.

Viktor är en stor bekantskap i hemmalaget då han var med och vann SM guld 2018.

Matchen blev otroligt rolig att se. Det fanns många härliga bolldueller och Hylte/Halmstad har en mycket stor spelare i Joel Andersson. Denna libero, med ett bollsinne utöver det vanliga, är som en dammsugare på plan. Han räddar bollar som är långt utanför spelplan och dessutom får han fram dem perfekt till anfallarna för att avslutas på andra sidan nät.

Men det finns också en passare på plan som har en fingertoppskänsla utöver det vanliga.
Dardan Lushtaku sprider passen till alla spelarna i laget så vart anfallen kommer, är inte alltid lätt att förutsäga. Hans otroliga känsla och spel tillsammans med centrarna är grymt kul att se.

I de två första seten var Hylte/Halmstad dominerande på plan och även tredje set verkade att gå hemmalagets väg vid 8-4. Men det är då H/H istället för att knyta ihop säcken, börja slappna av och istället för att producera poäng gör man nu en hel del misstag.

Från siffrorna 11-10 till 16-18 gör H/H inte mindre än 6 misstag, samtidigt som VVK gör endast 3 egna poäng, och det funkar inte mot ett lag som Vingåker som vinner tredje set med 25-21.

Men i fjärde är killarna mer på tårna och man har fått klart för sig att man vill absolut inte spela mer än detta set också. Man höjer sin nivå så där bara så allt fungerar och man vinner både det och matchen.

Att ta ut lagets bästa spelare var nästan totalt omöjligt

När Hylte/Halmstad spelar som i lördags och är alla på topp så valet blev center Anton Ribom som var säkerheten själv.
När man ville få till en side-out från hemmalaget, var det ofta Anton som fixade det efter ett grymt pass från Dardan.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen