Volleyboll

Damerna tog hem segern i Danmark

Så ikväll kom då damernas efterlängtade seger!
Nu kan man titulera sig Champion i Öresundsligans Final Four 2018

Men först var det semifinalen som spelades igår, fredag kväll, med motståndarna Bröndby som för tillfället är Danmarks bästa lag. Det blev en riktig rysare i slutspelets andra semifinal i Köpenhamn. Hylte/Halmstads tjejer vände underlägen i både första och andra set till seger med 25–21 och 26–24.  Fast tredje och fjärde set kunde inte H/H stoppa danskorna utan dessa vann med klara 16–25, 25–16. Dock tog Hylte/Halmstad tag i femte set direkt och vann med klara 16-9.

Idag kl 16.30 var det då dags för avgörandet i årets Final Four. Motståndarna där var Holte som besegrat Engelholms VS i går. Hylte/Halmstad hamnade i ett stort underläge med 13-18 i första och vi som satt hemma vid våra datorer och tittade intensivt på skärmen, tänkte att detta blir en mardröm. Men då tar head coach Tony Westman time out och tjejerna knyter skorna och hämtar upp avståndet och kniper setet.

I andra tar Hylte/Halmstads tjejer taktpinnen och enkelt marscherar man setet till vinst med 25-18. Vi som sitter vid våra skärmar och struntar i det vackra vinterlandskapet mår riktigt väl och känner att nu kommer nästa underbara set. När detta väl börjar känns det som att H/H:s tjejer får lite grus i kedjan. Holte tar en ledning och när det står 5-9 och Holte leder, slutar sändningen tvärt. Många är vi som på olika håll försöker hitta resultat för att följa tjejernas kamp, men ingenstans finner vi den. Det är många som kommenterar och skickar meddelanden via olika medier men till slut får vi ett härligt meddelande från Köpenhamn: Vi Vann!!

 

Vi önskar ALLA tjejer och head coach Tony Westman GRATTIS och välkomna hem till Sverige!

Text Eva Alberti
Bild kommen från Danmark!

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen