Volleyboll

Damerna vinner Grundserien 2017-2018

Sista matchen och säkra vinsten i säsongens Grundserie skulle avgöras mot Sollentuna VBK i Örnahallen, Hyltebruk.  Efter en jättebra laginsats vinner man med 3 – 0

Hylte/Halmstad hade inga som helst problem med Sollentunas damer. Matchen var över på mindre än en timme och det var fullt fokus från början till slut.
Tjejerna var taggade till tänderna för att göra en perfekt insats, säger klubbens sportchef Mårten Johansson.

Stina Rix och Martina Svensson briljerade på kanterna och båda centrarna Cornelia Rosenqvist och Terese Bengtsson var riktigt vassa i sitt mittenspel. Dessutom var de båda libero i H/H, Emma Mårtensdotter och Alexandra Nyström säkra i sin defense och mottagning så passare Taylor Bruns kunde sätta sina pass precis så bra som hon bara kan.

Vilken laginsats tjejerna gör och Sollentuna hade mycket svårt att stoppa Hylte/Halmstad. Man släpper inte nån gång på trycket och vinner dagens match mot Sollentuna med 3 – 0 (25-14, 25-16, 25-15)

Pris till bästa spelare

Nr 3  Viktoria Nordström, Sollentuna VBK
Nr 1  Martina Svensson, Hylte/Halmstad Volley

Vinsten innebar alltså att Hylte/Halmstad Damer tar segern i årets Grundserie och får välja motståndslag i kvartsfinalerna. För dagen headcoach Mårten Johansson och tjejerna valde Linköpings VC, som är årets nykomlingar.

 

Text Eva Alberti
Bild Robin Nylén

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen