Volleyboll

Dansk dynamit stoppade Hylte/ Halmstad i Öresundsligan

På onsdagen spelade Hylte/Halmstads damer match mot Holte i Öresundsligan –  En riktigt bra genomkörare innan laget åker upp till Uppsala kommande helg för att spela Grand Prix.

Holte IF är laget som leder damernas högsta liga i Danmar & skulle bli en tuff kamp i Halmstad Arena!

Första set startade Holte bäst då Hylte/Halmstad hade stora problem med sin servemottagning och  Holtes nr 16 Mikela Maria Mogensen är riktigt bra i sina anfall och vinner enkelt första med 25-15.

Juliana Odilon spelar sin första match i H/H:s kläder och efter ett försiktigt och spänt spel i första set, blir det bättre och bättre ju längre matchen spelades.

Andra set får H/H igång sitt spel
Jona Vigfúsdóttir levererar och det mycket tack vare liberon Michaela Erikssons insats, Michaela är grymt bra i både servemottagning och defens och lyckas rädda många omöjliga bollar.

Hela andra set är det mycket jämt spel mellan lagen & Stina Rix är inne och hon får igenom grymma anfall från sin vänsterkant.
Det är så härligt att se att hon är på väg mot toppen igen då hon dragits med stora bekymmer med sitt knä, enligt rykten så är hon igång med träning på full nivå nu.

I alla fall så vinner Hylte/Halmstad andra set med 25-22 och tjejerna ser mycket tända ut.

Tredje set börjar Hylte/Halmstad starkt.

Holte får problem med sin mottagning i början men när H/H har 6-1 fastnar man i en rotation och nr 8 Nora Møllegaar i Holte går ner för att serva.
Hennes serve har varit enorm under hela matchen och Holte är snabbt ifatt och förbi. siffrorna i tredje slutar 13-25.

Fjärde är åter Hylte/Halmstad på tårna och Michaela fortsätter sin parad med räddningar.
Stina, Jona och Juliana har några underbara anfall.

Härligt är att se Jona och hennes glädje efter en vunnen boll.
Denna tjej som vid anfall tar i så in i ”bänken” att hon ofta faller handlöst till marken. Jona börjar alltid jubla och jamma med både armar och ben innan hon landar i golvet och det är något som publiken uppskattar. Men åter är det Nora Møllegaards serve och nr 16 Mikala Maria Morgensens anfall i Holte som ställer till problem för Hylte/Halmstad. Holte vinner även sista med 25-20.

Text Eva Alberti

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen