Volleyboll

Dubbel glädje för Hylte/Halmstad

Att det skulle bli dubbla Guld till klubben, var något vi ofta snackade om, i helgen blev det verklighet så det small om det!

På fredagen åkte två inspirerade och taggade lag upp till Uppsala i Volvo-bilarna, som vi har vår sponsor Rejmes Halland att tacka för. Så efter lång resa checkade spelarna, cocherna och sportchefen in och efter en stund blev det även träning för alla.

Efter en god natts sömn visade alla Covid-19-tester negativt och därmed var man alltså klara för semifinalmatcher mot Sollentuna damer och Örkelljunga herrar. Damernas match var som en mumsbit Marabou choklad. Snabbt in och det bara smakade mer efter en klar 3-0 seger. Däremot fick herrarna reda på att Örkelljunga lämnar WO efter att en spelare där testats positivt för Covid. Tråkigt och vi hoppas alla att de snabbt är på gång igen.

Så kommer då denna söndag som skulle sätta så många hjärtan på snurr. Ja, i alla fall vi som satt via en streaming och höll på våra lag. Damernas streaming funkade inte alls men förbundet var snabba på tårna och satte upp mobil kamera.

Första set och EVS sätter fruktansvärt tempo direkt. Hylte/Halmstads damer, som inte mött på hårt motstånd på mycket länge, fick nog en smärre hjärtsnörp men vid ställning 9-14 knyter man på skorna ordentligt och närmar sig steg för steg. Dock vinner EVS första set. Men, därefter är det H/H:s damer som briljerar. Andra är man inte helt på tårna men vinner ändå och de två resterande setet briljerar H/H. När Hanna Hellvig blockar ner matchbollen rusar laget ihop och glädjen visar inga gränser!

Därefter var det herrarnas tur att möta ett svårslaget Sollentuna, vilka inte förlorat en match, fram till söndagen, denna säsong. Head Coach Almir Ljutovac beskriver allt så här.

“Det blev till slut en väldigt konstig helg avslutades på bästa möjliga sätt då vi efter en rafflande femsetare lyckas besegra topprankade Sollentuna i finalen.

Redan på lördagen var det dramatiskt, dock inte på volleybollplanen. Medan vi sitter på hotellrummet och laddar för matchen som vi förberett oss på och längtat efter i månader får jag ett samtal från förbundet där de meddelar att ÖVK tvingas lämna WO på grund av Covid-fall. Ett riktigt antiklimax som inte alls kändes särskilt roligt men å andra sidan kunde det varit betydligt värre, vi kunde varit i stackars ÖVK:s sits! Istället för match tränar vi på lördagen och på lördagskvällen är det intensivt förberedande inför GP-finalen i form av taktikgenomgångar, videoklipp, massor med behandlingar för spelarna av vår extremt duktiga fysio mm.

Vi kom otroligt taggade till GP-finalen och det visade vi verkligen i första setet då vi spelar den volleyboll som vi vill spela! Vi servar bra, följer game plan och spelar aggressivt i alla moment, det ger utdelning och vi vinner komfortabelt. Som alltid kan man dock aldrig räkna bort Sollentuna som spelar på en stabil hög nivå som vanligt och så fort vi dippar i kvalité, förlorar vi. Historien upprepar sig i kommande två set och till slut står vi i ett skiljeset. Innan setet startade sa vi egentligen en sak – ska de slå oss nu så får de spela j***vligt bra, för vi tänker inte tillåta att de vinner enda boll på vårt slarv eller oengagemang!

Mycket riktigt startade vi setet engagerat och fokuserat och ju längre setet pågick desto mer kontroll hade vi på utgången och känslan när Lucas Gustavsson blockar ner matchbollen är en fantastisk glädje och en otrolig lättnad! Vi har verkligen sett fram emot att ta revansch på oss själva för förra årets misslyckade GP och det fick vi! Som tränare är jag extremt stolt över grabbarna och sättet de genomförde matchen på, uppladdningen har varit långt ifrån optimal pga alla skador och sjukdomar vi haft och så sent som på matchdagen var vi osäkra på om folk skulle vara spelklara eller inte! Själv somnade jag gott till bilden av att Marcus och Pilen lyfter pokalen i skyn! En syn jag gärna upprepar i april igen!”

Vilken helg det blev! Vi var många som satt hemma och följde våra lag. Troligtvis nervöst hoppade i sofforna, skrikandes och vrålandes. Dessutom måste vi ju även imponeras av damernas head coach Pedro Mendes. Han inte bara tar GP-guld som damtränare. Efter damernas guld klär han om och ställer sig snabbt på plan och spelar hem ett GP-guld till herrarna. Frågan är ifall någon annan tagit guld på det viset. Nä! för vi är ju historiska som dubbla Grand Prix mästare!!

 

Bilderna är tagna av Robert Boman.

210123 volleybollmatchen mellan Hylte/Halmstad och Engelholm Final under Grand Prix i Uppsala den 23 Januari i Fyrishov i Uppsala.

210123 volleybollmatchen mellan Hylte/Halmstad och Sollentuna Final under Grand Prix i Uppsala den 23 Januari i Fyrishov i Uppsala.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen