Volleyboll

Dubbelseger för Hylte/Halmstad i Linköping

Att möta Linköping är alltid en utmaning för Hylte/Halmstad. Men denna gång blev det dubbel seger och herrarna gav Linköping respass till Grand Prix.

Först ut var damerna som i helgen hade kniven mot strupen inför stundande Grand Prix i Uppsala. En vinst skulle kunna generera att man kom med i mitten av januari. En förlust hade definitivt satt stopp för detta.

Hylte/Halmstads damer kopplade greppet direkt från början.  H/H visade inga större problem utan vinner de två första seten rätt överlägset. De seten var det aldrig någon som helst diskussion om vem som var starkast och hade mest fokus på sitt spel. Whitney Turner hade dessutom tillsammans med Emmy Andersson en grym mottagning. Det var väl egentligen bara i tredje set som H/H gjorde ett försök att bege sig ut i omklädningsrummet på tok för tidigt. Vid ställningen 23-15 till H/H tar Linköping 6 raka bollar innan Hylte/Halmstad skakar sig loss från LVC:s grepp och matchen är därefter över efter drygt en timme.

Head coach Patryk Fogel sa efter matchen; ”We played very good as a team! Block and defence looked very good yesterday, also we were very good in sharing a balls for each players so i can say that we realize our plan! Our play looks much much better than before so i am sure that we are going in a good way”

Efter matchen blev det då ett dygns väntan innan man skulle få svaret på om det skulle bli något GP eller inte.  Det hela låg i Engelholms händer som behöva vinna med 3-0 eller 3-1 mot just Lindesberg, vilka var de som hotade Hylte/Halmstad. Skulle Engelholm förlora vore drömmen passé för H/H:s damer denna gång.

Men strax efter 17.00 på söndagseftermiddagen säkrade Engelholm Hylte/Halmstads deltagande i Grand Prix via seger mot Lindesberg med 3-0. Det tackar vi för och därmed är båda H/H:s elitlag med i säsongens Grand Prix.

Efter damernas match var det då herrarnas tur. Visserligen var Hylte/Halmstad redan klara för Grand Prix 2020 men det är var ju också en förstaplats i tabellen som H/H äntligen ville ta i besittning. Innan helgen var Sollentuna nummer ett i en haltande tabell då Hylte/Halmstad fick skjuta på en match i slutet på oktober. Dessutom skulle Linköping behöva att vinna för att inte missa Grand Prix för första gången på 7 år!

Linköping tog direkt tag i förarsätet och Hylte/Halmstad verkade fortfarande vara kvar halvvägs ut från omklädningsrummet. Men vid underläge 5-10 skärper man till sig och sakta men säkert hämtar man in poäng efter poäng. Vid 10-10 är man ifatt och precis som i andra matcher, har motståndarna inte en chans när Hylte/Halmstad trycker på och tar över.

Andra set började rätt likt det första. LVC har ledning en längre stund men vid 19-19 är H/H ifatt efter legat under med 2-4 bollar hela tiden. Vid 20-20 går Petar Turanjanin ner för att serva och det får han göra tills setet är över. Petar, som var bästa spelare i Hylte/Halmstad enligt head coach Almir Ljutovac, spelade i Linköping säsongen 2017-2018 och gjorde idag sin första match i Linköpings sporthall sen finalen 2018.

I tredje set var det aldrig diskussion om vem som var bäst. Hylte/Halmstads herrar vinner matchen med 3-0 och som Almit Ljutovac sa; – Det känns bra att vara i topp nu, det var på tiden att vi tog över förstaplatsen. Detta var inte alls vår bästa match, Men vinner man på bortaplan mot Linköping kan man inte heller vara missnöjd.”

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen