Volleyboll

Dubbla segrar för Svenska mästarna

  1. Det var en härlig volleybollsöndag om man håller på Hylte/ Halmstad…

Även om Värnamo på förhand inte är det starkaste laget i serien, skulle det visa sig att Hylte/Halmstads damer nu verkar vara på rätt väg i spåret.
Det märktes inte minst på att servemottagningen satt och laget fick in en harmoni och rytm i sitt spel som man tidigare inte haft.
Passare Liza Lazurenko har en oerhörd förmåga att styra sitt lag. Hon läser sina spelare, tittar dem i ögonen så det vet exakt vad hon tänker.
Dessutom har Tea Andríc kommit in bra och visar mer och mer hur bra hon är. När hon dessutom har Jona Vigfusdottir på andra högerkanten axlar de två starka anfall.
Men bästa spelare var ändå Evelina Eriksson. Hon var grym framme vid nät. Vrålar ut sin glädje och energi så hela laget lyfts.
Man vinner väldigt enkelt matchen mot Värnamo med 3-0 och nu går det uppåt!

Toppen nådd i Grundserien och man har även två matcher mindre spelade än tabelltvåan.
Det var väl ingen som trodde att Falkenberg skulle vara så lätt att besegra som det blev. Detta eftersom Hylte/Halmstad inte har spelat en enda match sedan 4 veckor tillbaka!!
Men när man har spelare som Joao Bringmann ja och alla de andra på plan, blev det enormt svårt för FVBK att få nåt utrymme alls.
Joel Andersson som är Libero i Hylte/Halmstad hanterar lätt och säkert servarna som Falkenbergs hårdservande spiker Faeez Alloush levererar. Han får dem säkert till passare Dardan Lushtaku som är säkerheten själv på sin position.
Han levererar bollarna på mycket varierat sätt som få passare kan gör.
Just Joels fantastiska spel bidrar enormt till att laget blir stabilt och alltid hittar rytm i sitt spel. Han räddar boll efter boll som man tror ska vara förlorad för laget.
Men bästa spelare blev H/Hs Joao Brinmann som levererar anfall som får hela Halmstad Arena i gungning. Han gjorde sin bästa match just mot Falkenberg och han har under hösten visat sig bara bli bättre och bättre.
Tillsammmans med Tomas Vilimas, högerspalter som alltid sätter många anfall,  gjorde de svårt för motståndarna att få igång sitt spel då blocket i H/H är svårt att ta sig igenom och det visar ju 8 block för hemmalaget.
Det blev en enkel seger mot numera tabelltvåan och vi kan avslöja att en center i Falkenberg fick frågan om han tror att dessa båda lag kommer spela final i vår. -Ja vi i Falkenberg kommer göra det, men om Hylte gör det vet jag inte.
Hur det blir kommer visa sig framöver.
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen