Volleyboll

En mycket spännande match för damerna nere i Ängelholm

Det blev en riktig nagelbitare nere i Ängelholm mellan Sveriges i nuläget två bästa lag

Hylte/Halmstad Volley på första plats i tabellen och Engelholms VS på andra plats

Första set fick en bedrövlig början för Hylte/Halmstads damer. Engelholm gick snabbt iväg till ledning 5-0 och lika snabbt hade man 10-1 då H/H:s servemottagning helt falerade.

Men efter två tidiga time-out av head coach Tony Westman började H/H:s helt underbara inhämtning. Vid ställning 17-12 går Daniele Kovacs de Lima ner för att serva.

Det gör hon så bra så hon får hålla på tills man är ifatt vid 17-17. Hylte/Halmstad har även ett par setbollar vid 24-23 och 25-24 men Engelholm lyckas till slut knega sig förbi och vinna första med 28-26. Men vilken upphämtning våra tjejer gjorde!!

Andra set blir det allra mest jämna. Båda lagen presterar bra och Hylte/Halmstad vinner till sist detta med 25-23 och det är även första gången under setet som  något lag leder med mer än en boll!

Tredje set börjar precis lika jämnt som andra. Men i slutet fastnar Hylte/Halmstad i en rotation som man inte lyckas ta sig ur. Engelholm är snabba och vinner relativt enkelt med 25-19.

Hylte/Halmstad kommer starkt tillbaka och vinner fjärde med 25-21 och därefter är det dags för det avgörande femte setet.  Engelholm börjar med två snabba poäng.

Hylte/Halmstad är med, men några bollar efter. Vid 8-8 är man ifatt då Engelholms nr 9 Emily Sklar landar olyckligt fel och får hjälpas av plan. Lagen fortsätter följas åt till 15-15 och time-out. Hylte/Halmstad får därefter till två matchbollar, bland annat en då Ewa Kalinowska, som idag spelar riktigt bra, sätter en spike.

Därefter får Engelholm två matchbollar i följd och avgör matchen och vinner femte med 20-18.

Hylte/Halmstad leder fortfarande tabellen i Elitserien med 1 poäng tack vare att man får 1 poäng idag och Engelholm 2.

Pris till bästa spelare

Nr 22  Julia Brown, Hylte/Halmstad Volley

Nr 14  Tess Rountree, Engelholms VS

Vi säger grattis till Engelholm och önskar Emely Sklar bättring och förhoppning att skadan inte är allvarlig.

Text Eva Alberti

Foto Robin Nylén (taget vid match mot Engelholm i Halmstad Arena i januari)

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen