Volleyboll

H/H vinner SM 2024 efter en spektakulär vändning

Allt var uppdukat för fest.
Duk på bordet och vandringspriser framsatta men, det blev en match med många ansikten och enormt mycket känslor.

Arenan hade dragit fram sidoläktarna åt Hylte/Halmstad bara för att kunna ta emot allt folk och få en härlig inramning.
Det var tur för hemmasidorna fylldes snabbt och även toppläktaren började fyllas på.

Men det var ett starkt Floby som hade scoutat Hylte/Halmstad Volley starkt och Flobys Erik Sundberg gjorde sin bästa match mot Hylte/Halmstad just denna dag.
Första set briljerade Floby medan Hylte/Halmstad såg väldigt vilsna ut. Visst gjorde man några fina anfall men mest handlade det om missar, dålig fokus och tunga ben. Att stressen satt i dem var tydligt.

Andra set blev det mer energi i H/H men fortfarande fanns en tendens till negativitet och man reagerade väldigt vid förlorad boll. Dock fanns där en tendens till uppvaknande i mitten av setet.
Just då började nog arrangörerna fundera på vem som skulle ta upp alla priser till Floby på lördagen. Att H/H skulle vända detta vore en bedrift utöver det vanliga.

Alla, utom spelarna i H/H, var nog överens om att det skulle bli en jobbig resa till Floby på lördag och en jobbig match i deras lilla, lilla hall.
Men i tredje set fick äntligen Hylte/Halmstad sitt spel att fungera. Edin Ibrahimovic briljerar från sin vänsterposition och får in sina enorma anfall och spektakulära block, likadant Kasper Benjaminsson som blir ett monster för Floby på plan,

Eirik Holst Kavli blir säkerheten själv och passare Dardan Lushtaku leder sig lag med en snabbhet som han är unik med och briljerar med sitt spel.
Centrarna Anton Ribom och David Pettersson är stora vid nät och framför allt är det H/H:s libero Johan Skoogh och Felix Blystad som plockar upp Flobys anfall.

I set 3 och 4 har Floby inte en chans. H/H storspelar och kör över motståndarna med sitt spel, som de har förmågan att ta till vid svåra situationer.
Hallands Skolidrott med sina över 200 elever hejar på Hylte/Halmstad och deras trummor och sång hörs över hela Arenan.

Så kommer ett sista set. Det femte och alltid svårförutsägbara setet.
Floby startar hårt. Får till en ledning vid sidbyte med ställning 5-8.

Hylte/Halmstad har droppat ner lite i sitt spel men när de ligger under med 7-10 ser de till så Guldet rinner ur Flobys händer och de sista bollarna är de klart bästa som någonsin spelat i Svensk herrvolleyboll.

Eirik går upp och får till ett anfall från hög höjd som han sätter rakt ner på Flobys spelplan.
Anton Ribom får till ett riktigt monsterblock och när David får till ytterligare ett monsterblock vid ställning 11-11 får Floby till gamnackar.

Det är då de vet att Hylte/Halmstad Volleybollklubb kommer vinna. För just när det är som bäst volleyboll, det är då herrlaget spelar som bäst.
Dardan sätter sista poängen via en av sina luriga överläggningar och då bryter hela arenan, förutom Floby, ut i ett segerjubel som aldrig vill ta slut.

Vad hände sen? Det blev buffé med pyttipanna, stekt ägg och rödbetor så klart och en massa underbart firande och tal.

Nu tar eliten sommarledigt!

Klicka på bilden för fler 

1 kommentar

1 kommentar

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen