Volleyboll

Hallandsderby och Hylte/Halmstad sänkte Falkenberg

Senaste 5 matcherna mellan Hylte/Halmstad och Falkenberg har slutat med vinst för bortalaget. Men i torsdags kväll tog det slut. Nu leder Hylte/Halmstad tabellen.

Ett möte mellan Hylte/Halmstad Volley och Falkenbergs Volleybollklubb innehåller alltid heta känslor. Både på plan och bland publiken, dessutom bjuds det alltid på mycket bra volleyboll då två av Sveriges bästa lag möts i ett derby.

Gårdagen var inte annorlunda. Men Hylte/Halmstad kunde trots alla småskavanker på några spelare, presterade på riktigt hög nivå. Första set är H/H på så hög nivå i sitt spel att Falkenberg mer eller mindre inte klarar av hitta sitt eget spel. Johan Mårtensson och Viktor Lindberg har full utdelning på anfallen. Lägg där till Joakim Lindbom som idag får ta Gabriel Neves plats, och som han gjorde det! ”Jocke” fanns överallt. Blocken sitter och anfallen är suveräna. I första set gör Hylte/Halmstad få misstag vilket är ett måste mot bra lag. Endast 1 servemiss och just i första set pressade H/H extra i serven. Första vinns med 25-15,

Andra startar Hylte/Halmstad lika aggressivt som första. Man ger inte Falkenberg många tillfällen att anfalla då H/H fortsätter serva hårt. Dessutom har Anton Tegenrot och Viktor Lindberg riktigt bra mottagning. H/H:s defense är hög och man får oftast till en sideout när Falkenberg servar. Utan pardon vinner man även andra med 25-17 och Falkenberg ser mycket oroliga ut.

Det tredje är det mest jämna och Hylte/Halmstad slappnar av och släpper på gasen lite. Falkenberg får in sina anfall och för andra gången i matchen har man även en liten ledning vid 8-9 och 9-10. Men när siffrorna 19-18 lyser på scoreboarden går Philip Pettersson ner för att serva. Tre serveess på raken och 22-18, Carlos Santos blockar ner Pedro Mendes och då är slaget snart klart. Hylte/Halmstad vinner sista med 25-20.

Hylte/Halmstad vinner över Falkenberg med 3-0 (25-15, 25-17, 25-20)

 

Bästa spelare

Nr 4 Fayez Alloush, Falkenbergs VBK

Nr 13 Joakim Lindbom, Hylte/Halmstad Volley

 

Text Eva Alberti

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen