Volleyboll

Hylte/Halmstad Herrar Elit gjorde det! SM-GULD 201

Den tredje finalen i årets SM-final och match 3:5 spelades i Linköping. Det blev en fruktansvärt spännande match som vanns av ett suveränt och smart spelande Hylte/Halmstad

Herrarna har alltså lyckats ta SM-Guld i tre raka finalomgångar
Detta mot ett på förhand guldtippade Linköpings VC som innan finalen hade vunnit 30 matcher i följd och endast förlorat en enda under hela säsongen. Då hade ingen riktigt räknat med det försvar som Hylte/Halmstad har fått till i slutspelet. Matchen igår var kanske inte den snyggast spelade men det fanns ett lag som hela tiden kämpade för varenda boll och inte gav upp något anfall. Spelarna har varit gigantiska i sitt försvarsspel och det var egentligen bara Linköpings Martin Larsson som klarade av att få genom sina spikes på H/H:s planhalva.  SM-guldet 2018 är ett riktigt kämpa-guld och lyckan var stor i Linköpings Sporthall bland spelare och supporters.

– Så jävla gött! Jag fattade först inte att vi vann men sedan när alla kom springande så förstod jag att det var klart, skrattar Philip Petterson, ”Pilen” kallad, och skiner med hela ansiktet.”

Storspelande Viktor Lindberg i H/H som nu vinner sitt första SM-guld beskriver Hylte/Halmstads head coach med orden ”– ”Perra” har stor del i det här guldet. Han har slitit hårt med träning, scouting, taktik och gjort att vi har kommit ihop som lag.”.

 

Just som ett lag är rätta ordet att beskriva årets Svenska Mästare på herrsidan och ”I AM GOOD” är deras kod.

 

Bild Robin Nylén

Laget 2017-2018 som tog SM GULD består av

#1   Fredrik Holgersson
#3  Nicholas Goodell
#4  Johan Mårtensson
#7  Bartek Sulinski
#8  Anton Tegenrot
#9  Satoshi Umeno
#10 Carlos Santos
#11 Philip Pettersson
#12 Kristian Persson
#13 Joakim Lindbom
#14 Stefan Andreasson
#15 Arno Slipac
#19 Viktor Lindberg

Head coach  Per-Erik Dalqvist
Ass coach  Mårten Johansson

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen