Volleyboll

Hylte/Halmstad herrar vann styrkemötet

Det blev en match med mycket styrka och envishet för att inte förlora.
Att möta Örkelljunga innebär alltid en hård men rolig kamp.

Örkelljunga ställde idag upp med passaren Emil Karlsson som förstapassare och han gjorde en bra match. Emil var med i Hylte Volleys lag säsongen 2012-2013 då det slutade med ett SM-guld. En duktig spelare som inte spelat  på elitserienivå sedan dess, men denna säsongen värvade Örkelljunga honom från Vindrarp.

Alla tre set spelades på ungefär lika sätt. Lagen är väldigt stabila men samtidigt gör man en mycket svängig match. Även om Hylte/Halmstad inte spelade på någon som helst toppnivå lyckas man i slutfasen av varje set höja sig det där lilla som gör att man vinner seten. H/H har mycket bra centrar i Philip Pettersson och Carlos Santos som kämpar mot Örkelljungas anfallare. Dessutom finns alltid Johan Mårtensson. Hans härliga petning över Örkelljungas lag när de tvingats fram till nätet. Petningen går ner i ÖVK:s bortre hörn strax innanför linjen. Båda lagens block- och anfallare skapade många långa bolldueller och det blev idag, för publiken, mycket rolig och sevärd match.

Vid dessa matcher är försvaret viktigt. Det behövs någon som sliter för varje boll och i Hylte/Halmstad finns Anton Tegenrot. Han imponerade och hade en riktigt bra speldag. Som Anton efter matchen sa; ”Vi är på gång mot något bra”. Anton fick pris som bästa spelare i Hylte/Halmstad och på andra sidan nät fick ”lillebror” Jakob Tegenrot pris som bästa spelare i Örkelljunga.

Hylte/Halmstad vinner över Örkelljunga med 3 – 0 (25-19, 25-21, 25-20)

 

Pris till bästa spelare

Nr 7  Jakob Tegenrot, Örkelljunga VK
Nr 8  Anton Tegenrot, Hylte/Halmstad Volley

Text Eva Alberti
Bild Robin Nylén

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen