Volleyboll

Hylte/Halmstad krossade danskorna i första set!

På onsdagskvällen spelade Hylte/Halmstads damer Öresundsligamatch mot Brøndby VK, vilka ligger tvåa i danska elitligan.

  Ett mycket samspelt H/H satte in högsta nivån direkt.

Damerna satte direkt press på sina servar mot danskorna och Brøndby hade stora problem med sin mottagning och därför fick deras passare springa gatlopp för att få till sina pass.

På andra sidan nät hade H/H en grymt bra servemottagning och Jona Vigfúsdóttir och Stina Rix sätter sina tunga anfall gång efter gång. Camila Silva får sitt passningsspel precis som hon vill och hon gör dessutom som avslut på setet, ett serveess till 25-7.

Andra set börjar Camila precis likadant som hon avslutade första

Två serveess och Hylte/Halmstad känns hur stabila som helst.
Dock börjar danskorna få ordning på sin servemottagning och gör inte lika många misstag så det är relativt jämnt de första bollarna.

Eftersom H/H fortfarande har grym mottagning och defense, mycket tack vare libero Michaels Eriksson, får man några bollars ledning som man inte släpper.

Stina Rix är inte bara grym i sina anfall och mottagning, hon får även till suveräna servar och Hylte/Halmstad vinner andra med 25-17.

Tredje set har Brøndby fått ordning på sitt spel samtidigt som Hylte/Halmstad har släppt sitt fokus alldeles för tidigt. H/H  har inte lika bra defense och danskorna är inte sena att utnyttja detta.
Brøndby leder vid ställning 12-14 och de har dessutom 15-18.

Head coach Dick Runesson tar time out och tjejerna börjar därefter följa sin spelplan igen och sakta men säkert går man ifatt och förbi och vinner även tredje med 25-22.

Efter Matchen sa tränaren Dick Runesson så här till vår flygandes reporter Eva Alberti

”Det var riktigt bra servemottagning i de två första seten. Var nog inte en enda mottagningsmiss faktiskt.
Bästa ur matchen är att tjejerna behåller sitt lugn och inte stressar upp sig i svåra situationer, utan följer spelplanen.”

Innan matchen kunde börja spelas riggades arenan som vanligt upp med golvreklam och sidohängande reklam. Det ska upp nät, domarstolar, avbytarspadar med mera med mera.

Eftersom ordförande Leif Nilsson i förväg hade aviserat att han kommer bli sen fick damerna tillsammans med andra ledare i föreningen, ställa upp och hjälpa till.

Det var en ren fröjd att se så många där och ni ska alla ha stort tack för detta.
Spelarna brukar hjälpa till med både detta och avetablering men denna dag blev det lite extra mycket för dem. Grymt jobbat säger Eva Alberti.

Hylte/Halmstad vinner med 3 – 0 (25-7, 25-17, 25-22)

Bästa spelare

Nr 2 Taima Muharemovic, Brøndby

Nr 5 Michaela Eriksson, Hylte/Halmstad

Fler bilder finns om du klickar på bilden nedan

Hylte/Halmstad Dam Öresundsligan

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen