Volleyboll

Hylte/Halmstad Svenska mästare efter dramatisk match

Vilken match det blev när Hylte/Halmstads damer till slut kunde avgöra mot Engelholm, efter en rysare som hade ett innehåll likt en ruggigt bra thriller…

De var Guldtippade, vann Grand Prix Guld och nu är SM Guldet bärgat

Visst hör man fortfarande underbara ljuva toner klinga i öronen efter en het afton i Halmstad Arena, då våra tjejer tagit SM Guld i en enormt bra match. Bäst i världen, bäst i Grand Prix och nu även bäst i Sverige. Vilket lag, vilka tjejer och vilken stab runt i klubben.

 

Det var ett nervöst Hylte/Halmstad som tog emot Engelholm på andra sidan nät. EVS hade ingenting att förlora idag utan de tänkte verkligen ge järnet och visa upp sig från sin bästa sida. Det gjorde de också. I första set drar de iväg och siffrorna 5-12 var inget skönt att titta på. Spelet för hemmalaget kändes krampande och EVS tog verkligen vara på stunden. Men så kommer den där urkraften i Hylte/Halmstads spel. Som bara vänder på en match och man lyckas vinna första med 25-19.

 

Visst hade H/H tjejerna både berg- och dalbana i sitt spel. Men när det gäller!, då är de bäst. EVS starkt tillbaka i andra set då H/H har 15-10 och 21-15. EVS axlar upp och vinner setet med 27-25. Tredje setet är det jämnaste med H/H som vinnare och fjärde setet glömmer vi helst bort.

 

Det blir således en femsetsmatch, som Hylte/Halmstad bara haft en enda under säsongen och inte alls är vana vid så långt spel. Resten av säsongens matcher har vunnits enkelt med 3-0 (förutom förlusten mot EVS där H/H endast hade två ordinarie spelare på sin position). EVS startar snabbt med 3-0 och head coach Pedro Mendes tar time out. Därefter spelar Hylte/Halmstad grymt bra. EVS hänger inte med utan det är H/H som tar SM GULD 2021!

Vid matchbollens slut rusar alla in på plan, alla tjejer i laget, sportchefen, coacher och vår scout. Sjungandes och dansandes i guldkepsar firar de därefter segern med Hylte/Halmstads sedvanliga måltid; Pytt i Panna med ägg och rödbetor.

 

Ett gäng tjejer som har haft en fantastisk säsong, fantastisk sammanhållning och kämpat så otroligt mycket får nu fira sin seger. Det är de verkligen förtjänta av!

Intervju med ordföranden Mårten Johansson från inneplan

 

Hör några ord från en svensk Volleybolls största stjärna Hanna Hellvig

*Text uppdateras

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen