Volleyboll

Hylte/Halmstads damer vann årets första match

Igår kom danska Holte IF på besök i Halmstad Arena. Det var dags för årets första volleybollmatch och det var Öresundsligan som spelades.

Julia Brown, Hylte/Halmstads nya förvärv från USA, presenterades inför H/H publiken och hon fick många att lyfta lite extra på ögonbrynen. Härlig tjej och verkade bemästra det mesta. Hennes servemottagning var näst intill felfri och hon hade tunga anfall. Ska bli riktigt kul att följa hennes framgång.

Inför matchen ledde Hylte/Halmstad tabellen i Öresundsligan och Holte stod för andraplatsen. Därför var vi på förhand säkrade på att få se en härlig match med många bolldueller. Det blev också så och Holte har en riktigt bra högerspiker i deras nr 5 Amalie Victoria Owie.

Hylte/Halmstad såg mycket stabila ut i sitt spel. I de två första seten bjöd man inte Holte på många misstag utan spelet var mycket fokuserat. Dessutom ger inte tjejerna upp en enda boll innan den sitter i golvet. Respekt och det är inte ofta man ser ett helt lag jobba så intensivt hela tiden. Tony Westman passade på att byta runt lite på spelarna så de flesta fick speltid och det visade hur många riktigt bra spelare H/H har.

I tredje set tar Holte tag i taktpinnen och det ser ut som de ska knipa setet efter ha spelat mer fokuserat än H/H. Men vid ställningen 8-14 går nr 1 Martina Svensson ner för att serva. Detta gör hon helt fantastiskt. H/H går  fram till 18-14 i Martinas serve. Minst fyra egna ess och det syns på Holte hur jobbigt de har för Martinas servar.

 

Pris till bästa spelare gick till

Nr 5 Amalie Victoria Owie, Holte IF

Nr 14 Taylor Brown, H/H

Hylte/Halmstad vinner första matchen för året med 3-1 (25-19, 25-20, 22-25, 25-22) och behåller förstaplatsen i Öresundsligan. En mycket bra match och resultat inför GP-spelet den 13-14 januari.

Nu på lördag kl 15.00 spelar tjejerna borta mot Lund (herrarna kl 17.30 även mot Lund). Lund brukar sända deras matcher så håll utkik om detta på facebook.

 

Text Eva Alberti

Foto Robin Nylén

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen