Volleyboll

Hylte/Halmstads herrar vann med 3-0

Redan på förhand var Hylte/Halmstad nog tippade som segrare i lördagens match i Halmstad Arena. I alla fall om man kollade bakåt då H/H vunnit 7 matcher i rad, medans Falkenberg förlorat sina senaste 3 matcher….

Helt klart var det Hylte/Halmstad som spelade tyngst idag. Mer muskler på plan och även om något misstag görs, är alla snabbt redo att få igång spelet igen utan att lägga någon notis på det där och då. Första set går helt klart till H/H och hela laget gör en rejäl insats på plan. Det är högt tempo och man viker inte ner sig en tum.

Andra set börjar likadant. Hylte/Halmstad är betydligt starkare från början men i slutet av setet vid ställning 24-19 blev H/H fast i en rotation. Ett par bollar och Falkenberg anas vända matchen. Head Coach Almir Ljutovac tvingas ta en time-out vid siffrorna 24-23 då FVBK är ikapp. När matchen väl kommer gång igen avslutas setet snabbt av ett anfall av Philip Pettersson framme vid nät.

Tredje set är Falkenberg direkt med på noterna. Falkenberg har också, för första gång under matchen, ett övertag med en poäng i ett par bollar. Men i mitten av setet höjer då H/H sitt spel och FVBK orkar inte hänga på.

Det är som Markus Nilsson säger till Hallandsposten efter matchen;
Jag tycker att vi bestämmer den här matchen. När vi spelar dåligt så är det rätt så jämnt men när vi spelar bra, så är det ganska klart.

Hylte/Halmstads, för dagen startsexa, briljerar och med Markus Nilsson, Jakob Tegenrot och Michael Michelau som spikers blir det många ruggigt bra anfall. Dessutom stoppar centrarna Philip Pettersson och Lucas Gustavsson, många av Falkenbergs anfall. H/H har ju även i år passare Maciej Madej, som är en väldigt fysisk spelare och hoppar högt vilket gör honom väldigt effektiv i block och med en väldigt giftig hoppserve! Kopplingen med anfallarna blir bättre och bättre ju längre säsongen går.
Det bästa är också att det finns ett stort gäng väldigt bra spelare, idag på avbytarbänken, som är redo att direkt hoppa in.

Hylte/Halmstad vinner över Falkenberg med 3 – 0 (25–14, 25–23, 25–19)

Bästa spelare;
Nr 4 Faeez Alloush, Falkenberg
Nr 3 Maciej Madej, Hylte/Halmstad

Skribent
Eva Alberti

Klicka på bilden för fler…

Hylte/Halmstad Herr - Falkenberg

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen