Volleyboll

Hylte/Halmstads herrar vann mot ett bra försvarande Floby

Efter att förra matchen blev uppskjuten fick vi äntligen spela igen då Floby kom på besök i Halmstad Arena…

Hylte/Halmstad Volleybollklubb har under hela juluppehållet haft problem med skador och sjukdomar och på lördagens match var inte alla spelare tillgängliga för spel.
Det var därför vi fick vi se ett nygammalt ansikte på planen igen! Peter Lundgren som har tränat med laget till och från under säsongen blev spelklar under veckan och gjorde en imponerande säsongsdebut!

Hylte/Halmstad inleder övertygande och gör poäng från alla positioner där passare Fredrik Holgersson fördelar bollarna väl.
Man leder som mest med 22-12 innan laget släpper på gasen och bjuder in Floby i setet.

Floby snyggar till siffrorna till 24-19 innan nyss nämnda Lundgren avslutar setet med ett distinkt anfall.

Andra set är till en början väldigt likt det första där man anförs av bra servande av kapten Marcus Nilsson som servar sju raka servar i början av setet, varav två rena servess till en 10-4 ledning. Denna gång bestämmer sig hemmaspelarna för att inte slappna av och man lyckas vinna setet med klara 25-16 där Marcus är setets gigant med 8 poäng.

I tredje set visar Floby att man aldrig kan räkna ut dem och precis som i deras förra match mot Uppsala, där de vände till en 3-2 seger, spelar de ett uppoffrande försvarsspel anförda av liberon Alfred Walthersson.

H/H har dock hela tiden en ledning och vid ställning 23-21 trodde många att matchen var avgjord, men efter en sideout från Flobys sida gick poängkungen Matthew Aubrey ner och fick till en bra serveserie och de lyckas vända och vinna setet 25-23!

Fjärde set och kniven mot strupen för hemmalaget om man ska få med sig tre poäng. Killarna visar dock att de inte tänker upprepa föregående sets resultat och redan från start tar man taktpinnen där återigen bra servande av Marcus gör att man tidigt hamnar i en stor ledning 10-2. Flera spelare vaknar till liv och spelar en effektiv volleyboll där man bland annat gör poäng på 69% av sina anfallsförsök i kombination med endast ett anfallsmisstag. Detta gör så klart att man vinner setet komfortabelt med hela 25-10.

Många spelare i hemmalaget blixtrar till i perioder men helt klart är man anförda av Marcus Nilssons serve och anfallsspel. Priset som matchens lirare gick dock till Lucas Gustavsson som bland annat tog 6 blockpoäng. Värt att nämna är även fantastiskt servemottagning matchen igenom av främst Åkerman/Collin samt ett effektivt anfallsspel av tidigare nämnda Peter Lundgren. Utöver det gör man ett bra jobb med att stoppa poängkungen Matthew Aubrey, som idag slutar på (för honom) ganska blyga 9 anfallspoäng. I Floby utsågs liberon Valtersson till matchens lirare som stundtals briljerade med sitt försvarsspel och såg till att H/H-spelarna fick slita för att göra poäng!

I och med dagens seger har killarna fortfarande inte förlorat en match som spelats i Halmstad Arena säsongerna 19/20 och 20/21!

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen