Volleyboll

Lund kunde inte stoppa H/H:s herrar

Det blev en rätt enkel seger även när Per-Erik Dalqvist valde att lufta bänken hos Hylte/Halmstad Volleys herrar. Klokt beslut och det fanns en på plan som gladde supportrarna lite extra.

Bild: Robin Nylén

I första set drog Hylte/Halmstad iväg direkt. Lund hade stora problem med H/H:s servar och anfall och en som var riktigt het i början var Carlos Santos. Man hade 4-2, 7-3 och snabbt var man uppe i 17-9 då årets rookie Stefan Andreasson sätter ett grymt anfall i golvet på Lunds sida. Setet vinner H/H med 25-11.

Hylte/Halmstad fortsätter spela lika överlägset i andra set men det finns en spelare i Lund som för dagen höjer sig i slutet av setet.
Det är före detta Hylte Volley-spelaren Patrik Bertilsson. Han märks extra mycket i Lund och står för de flesta poäng där. Stefan Andreasson fortsätter motsvara förtroendet att få spela och gör bland annat ett serveess vid 8-5.

En annan spelare som fått förtroendet från start är passaren Fredrik Holgersson. Fredrik gör några härliga räddningar under matchen. Bland annat en där bollen går över på andra sidan nät men är på väg ut.
Fredrik hinner ikapp bollen, slänger sig och räddar den över till Nicholas Goodell som sätter en spike.
Riktigt bra och detta visar än en gång att laget inte vill förlora en enda boll trots stor ledning. H/H vinner även andra set med 25-15.

Efter tiominuterspausen vet man aldrig vad som ska ske. In kommer ett H/H som ser ut som att de redan har vunnit matchen. Ett alltför segt Hylte/Halmstad får svårt för Lunds servar och anfall. Lund skaffar sig ledning med 5-0 och Perra ryter att han vill se lite mer action på plan! Vid 9-3 till Lund byts 3 spelare ut och sakta men säkert inhämtar Hylte/Halmstad underläget. Det är först vid ställning 16-15 till H/H som de är ifatt och förbi. H/H vinner även tredje setet med 25-21 och vem sätter matchbollen? Jo, Stefan Andreasson!

Hylte/Halmstad Volley vinner matchen över Lunds VK med 3-0 (25-11,- 25-15, 25-21)

Bästa spelare
Nr 5  Patrik Bertilsson, Lunds VK
Nr 14  Stefan Andreasson, Hylte/Halmstad Volley

Text Eva Alberti
Bild Robin Nylén

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen