Volleyboll

Toppmöte i damernas Elitserie

På söndag spelar Hylte/Halmstads damer hemma mot guldjagande Örebro, som tillsammans med Engelholm är de som profilerat sig som största kandidaterna till vårens SM-final.

Just nu är det fyra lag i Elitserien som dragit ifrån de övriga, HH tillsammans med EVS, Örebro och Lindesberg.

HH är i slutet av den hektiska matchperioden med 7 matcher på 18 dagar och har hittills spelat hem full pott i de första fem matcherna. Nu väntar Örebro på söndag och på onsdag ett nytt derbymöte mot Gislaved, båda i Halmstad Arena.

Så här säger Headcoach Tony Westman till Halmstadsport

Örebro bygger mycket av sitt spel runt Isländskan Jona Vigfusdottir, men hon har de senaste matcherna vilat på grund av skada, men kommer troligtvis till spel i helgens toppmatch. Freja Morén bytte inför denna säsongen från Lindesberg till Örebro, och har hittills visat upp ett mycket bättre spela än tidigare säsonger. Den tredje tongivande spelaren i Örebro är US-spelaren Kristen Besselsen som med sitt lite aviga spel, tar mycket poäng för Närkelaget.

äntligen har Karis Watson börjat träna fullt igen efter sin knäskada och hon ger naturligtvis hemmalaget en helt annan tyngd i block- och anfallsspelet.

Annars är det ett HH som går in i matchen med starkt självförtroende efter raden av vinster de senaste veckorna. Laget har jobbat mycket på att utveckla anfallsspelet och har under hela perioden haft en stabil servemottagning och bra försvarsspel.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen