Halmstad

Hylte/Halmstad tog ännu en seger över Habo

För tio dagar sedan möttes Hylte/Halmstad Volley och Habo volley i Halmstad Arena.
Resultatet där blev 3-1. Idag ville Habo vinna med samma siffror på hemmaplan.

Matchen börjar  jämnt mellan Hylte/Halmstad och Habo ända till 5-5 och båda lagen har hittills god mottagning och gör inte mycket misstag. Här börjar Johan Mårtensson visa att han är på rask väg tillbaka och han glänser med bland annat två straffsparkar. H/H leder med 10-6 när Habo tar sin första timeout. Hylte/Halmstad och speciellt Dardan Lushtaku släpper inte in Habo närmare än ett par bollar utan Dardan har läget under kontroll. Han vet precis till vem han ska sätta passen och H/H drar iväg och vinner relativt enkelt första set med 25-18.

Andra behärskar Hylte/Halmstad direkt tack vare sitt välgenomtänkta spel. Man märker att H/H har fler utvägar att spela på och ingen behöver gå på för fullt. Ändå klarar Habo inte av att komma nära. Habo ser väldigt molokna ut och lika enkelt som första vinner H/H det andra med 25-20. Dock lyckades Habo hämta upp 3 st setbollar.

Efter tiominuterspausen kommer Habo ut och ställer upp en vägg mot Hylte/Halmstad. H/H har mycket svårt att få upp spelet och få till poäng. Istället är det misstag som görs och Habo blir starkare och bättre. Inget fungerar för H/H utan det är istället Habo som gör de snygga blocken och fina anfallen. Habo tar tredje set med 25-18.

Så börjar också fjärde set. Habo är klart störst och Hylte/Halmstad är lite svårväckta. Känns lite som man sparar på Alexandro med för han får inte så många bollar. Habo leder med 15-11 och ser inte ut att ändra sitt spel och släppa in Hylte/Halmstad. Då tar H/Hs coach Matthew Young en timeout som var väl planerad. Därefter kommer H/H ut som ett nyladdat lag och hämtar upp till 15-15. Sen är matchen oerhörd jämn men Hylte/Halmstad är åter den som är starkast och vinner med 25-21.

Viktor Lindberg blev vald till bäste spelare men säger samtidigt

– Nej, jag spelade inte speciellt bra. Jag hade en bra, stabil bagger, men det var nog det. Det finns några andra som jag tycker förtjänade det mer. Till exempel Dardan Lushtaku, som stod för smått osannolika elva poäng, varav sju anfallspoäng, som passare. Eller kanske Johan Mårtensson, som spelade stabilt och bra och tryckte dit tolv poäng.

Matthew säger efter matchen

– Vi hade inte de bästa förberedelserna inför matchen, med flera spelare som var på U23-SM medan vi gav övriga ledigt. Men killarna kan vara stolta över den här insatsen. Att komma tillbaka efter att vi får motgångar och till slut ta hem segern, det är riktigt starkt

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen