Halmstad

Hylte/Halmstad visade var skåpet ska stå!

Damerna bröt mästarnas svit och Herrarna vann ett känsloladdat derby. Bägge lagen tog i helgen en snabb revansch efter förlust i Grand Prixfinalerna.

Damerna åkte ner till Ängelholm för att möta ett EVS som inte förlorat en enda hemmamatch sedan våren 2014. Man har alltså lyckats hålla vinstserien i hela 40 matcher på hemmaplan.

Men, Hylte/Halmstads damer ville igår stoppa den serien. Hylte/Halmstad inte bara vann över EVS, utan man gjorde det med 3 – 0. H/H hade för dagen en näst intill perfekt dag och man följde sin game plan och självsäkert bröt man ner EVS försvar.

Lagkapten Jonna Wasserfaller säger efter matchen

Allt stämde. Vi har tränat hårt under veckan på vad vi behöver göra. Det gjorde vi bra och det funkade. Vi visste vad de gjorde sist och de var tvungna att göra något annat för att vinna. Det gjorde de inte.

Hylte/Halmstad vinner över Engelholms VS med 3 – 0 (25-23, 25-19, 25-17)

 

Därefter var det dags för herrarna att möta Falkenberg i Falkhallen.

Första set är Hylte/Halmstad riktigt svårstartade. Man gör många missar, speciellt vid serven och FVBK vinner setet med 25-22.

Andra och tredje visar Hylte/Halmstad upp ett fantastiskt spel. Andra vinns enkelt med 25-19. Dock är det åter många servmissar i tredje och FVBK har bland annat ledning med 21-18. Men H/H har inga större problem att hämta upp och vinna det med 25-23.

Fjärde är inte mycket att säga om. Falkenberg spelar bättre när H/H slappnar av och det blir ett femte set. Där tar Falkenbergs energi slut. Hylte/Halmstad spelar åter på topp och vinner med 15-8.

Genomgående i matchen var båda lagens otroliga försvar. Det blev många publikvänliga bollar.

Viktor Lindberg säger efter matchen

Det var ganska viktigt att vi fick tillbaka övertaget på dem. Nu har vi 3–1 i vinster mot dem denna säsongen, annars hade det varit 2–2. Nu har vi ändå ett mentalt övertag

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen