Halmstad

Hylte/Halmstad Volley´s damer vann igen

Tony Westman, tränare för Hylte/Halmstad, valde idag att vila Emma Mårtensdotter, Nakeyta Clair och Tiana Dockery. I början verkade det vara ett tveksamt beslut, men det visade sig vara ett mycket bra sådant. Viktigt att låta alla spelare få speltid. Hylte/Halmstad vinner matchen uppe i Falköping med 3 – 0 (25-18, 25-17, 25-20)

I första set fick Annie Nyberg, Ewa Kalinowska och Tilda Hellgren direkt förtroende av Tony att starta dagens match. Dessutom fick Jenny Carlsson spela hela matchen som libero och det gjorde hon mycket bra. RIG startade klart starkast och genast fick H/H ett underläge med 3–7. Det var ett litet ovant lag från H/H som fick starta och i början blev det lite misstag.  Men Hylte/Halmstad hade inga problem att spela till sig första set med 25-18.

Andra set är det Hylte/Halmstad som är kvickast med att skaffa sig en ledning med 7-2. Dock slappnar H/H av lite för mycket och misstagen sitter där åter och  RIG är ikapp till 7-6. Därefter infinner sig det där fina spelet hos H/H och man täpper igen för RIG. Hylte/Halmstad och främst Ewa Kalinowska och Tilda Hellgren, tillsammans med Jonna Wasserfaller, sätter poäng efter poäng till H/H.  RIG Falköping tar time-out när H/H leder med 21-12.  Det inbringar lite luft och styrka hos RIG och man är så nära som 17-23 innan Hylte/Halmstad spikar igen och tar setet med 25-17.

Nu har Tony Westman bytt in flertal andra spelare under både andra och tredje set, och Sofie Bengtsson får förtroende från start i tredje. Här har Hylte/Halmstad mestadels ledning med ett flertal bollar. Känns att tjejerna kommer in i spelet och man har minimerat misstagen. När RIG vinner en poäng är H/H snabba med sideout. Detta som blir matchens sista set vinner Hylte/Halmstad relativt enkelt med 25-20.

Tony Westman säger

Tilda Hellgren har gjort riktigt bra ifrån sig på träningarna och jag ville ge de som inte spelat så mycket, chansen att visa vad de kan. Tilda var riktigt duktig, berömmer Westman. Dessutom var Jenny Carlsson mycket bra, som ersatte Mårtensdotter i liberorollen.  Ewa var idag  klockren i anfallsspelet och satte nästan allt. Det är många som knackar på och vill in på banan.

Vi som sitter många mil från Falköping är tacksamma för att de streamar matchen så fler kan få tillfälle att se härlig volleyboll.

Pris till bästa spelare

Tilda Hellgren, Hylte/Halmstad Volley

Wilma Andersson, RIG Falköping

 

Text: Eva Alberti, Hylte/Halmstad Volley

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen