Halmstad

Hylte/Halmstads damer visade musklerna men herrarna gick bet

Det börjar närma sig slutet på grundserien och när då lag som Hylte/Halmstad och Örebro möts, känns det väldigt nära. Det blev en match med mycket bra volleyboll och Hylte/Halmstads tjejer tog sin elfte seger i rad när man vann med 3 – 0.

Söndagens match visade hur bra två topplag spelar när man möts strax innan slutspelet börjar. Det är dags att visa musklerna och att vinna matchen med 3-0 är fantastiskt.

Både Hylte/Halmstad och Örebro visade upp ett energiskt spel och det var volleyboll på mycket hög nivå. Båda har ett starkt försvar och matchen innehöll många otroligt bra räddningar.

Dessutom hade Hylte/Halmstads centrar, Nakeyta Clair och Jonna Wasserfaller, en stor roll och visade upp ett fantastiskt spel. Båda två blev för dagen poängbäst och när de också  servar som de gjorde, då är det inte lätt för motståndarlaget.

Hylte/Halmstad vidade upp ett högt tempo utan att låta sig bli stressade av situationen. I andra set låg man i början under med 6-12 men inte ens då tappade man fokus. Sakta men säkert hämtade H/H in boll för boll och nio bollar senare var man ifatt och förbi.

En match med som Hylte/Halmstads underbara supporter, Mats ”på Höjden” Helge efteråt sa:  – Det kändes som en slutspelsmatch!

Tränare Tony Westman konstaterar efter matchen:

– Vår högstanivå är bra, men den lägsta måste vi höja. I dag slappnade vi av för mycket och Örebro fick lite mer att säga till om i andra set. Det var jätteviktigt att vinna och skapa distans till Örebro på tredje plats i tabellen. Nu kan vi börja fokusera mot SM-slutspelet i stället för att titta nedåt.

Bästa spelare

Nakeyta Clair, Hylte/Halmstad Volley

Jona Vigfursdottir, Örebro VBS

 

Efter dammatchen var det då dags för herrarna att möta Linköpings VC. Båda lagen låg inför söndagens match på samma poäng i tabellen och förstaplatsen inför SM-slutspelet var något som båda vill ha.

Dock är det Linköping som vinner den kampen tack vare LVCs  missiler som ett för dagen energilöst Hylte/Halmstad inte klarar av att stå emot. I H/H gör Viktor Lindberg och Anton Tegenrot en fantastisk insats men det räckte föga när Linköpings alla spelare hade en bra dag.

Hylte/Halmstad – Linköpings VC blev 0 – 3 (23–25, 25–27, 20–25) men siffrorna visar att det var rätt jämnt ändå. Som Matthew Young sa:

– Vi har vunnit när det har varit jämna set tidigare, men i dag blev vi frustrerade när vi inte vann bollarna enklare.

Bästa spelare

Viktor Lindberg, Hylte/Halmstad

Erik Sundberg, Linköpings VC

Text: Eva Alberti, Hylte/Halmstad Volley

 

Bild: Falkenbergsbild.se

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen