Cykelsport

Jag heter Caroline Andersson, är 16 år och bor i Oskarström.

 

 Jag har hållit på med landsvägscykel sen jag var 9 år. Jag började egentligen att cykla för att min storebror höll på, och det var så fruktansvärt tråkigt att bara stå och titta på så jag började själv, och sen dess har jag varit fast.

Jag kan inte riktigt sätta ord på vad jag tycker är så kul med att cykla, kanske är det att komma ut i naturen, eller så är det att få pressa kroppen så långt som det går, eller så är det helt enkelt farten, jag vet faktiskt inte varför jag tycker det är så kul.

 

När jag tävlar i Sverige tävlar jag för klubben Halmstad Cykelklubb, men så fort jag åker utomlands eller på internationella tävlingar så tävlar jag från och med i år för det danska proffslaget Team Rytger Powered by Cykeltᴓjonline.dk. Vi är 10 stk tjejer i laget, däribland den danska elitmästarinnan.

 

Jag har vunnit de svenska mästerskapen 4 år i rad, som regerande mästarinna får jag lov att köra i den svenska mästardräkten som liknar svenska flaggan.

 

Mina största mål denna säsongen är bland annat SM, ungdoms OS (Ungern), U6 cycle tour och Tour de Himmelfart (Danmark). Nästa helg (lördag, söndag, måndag) ska jag köra det första stora etapploppet för året på Jylland, ”tre dager i nord”.

Vi hörs snart igen

/ Caroline

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen