/
Halmstad

Lördag 1 April 14.00 SM-SEMIFINAL 1 – Hylte/Halmstad vs Örebro VS i Halmstad Arena

På lördag smäller det i Halmstad Arena, när förra årets finalist Örebro VS kommer på besök, i årets första SM-semifinal mellan lagen. Båda gick igenom kvartsfinalerna relativt komfortabelt, men nu väntar naturligtvis tuffare motstånd för båda lagen. I de två senaste mötena har Hylte/Halmstad vunnit båda matcherna med 3-0.

Hylte/Halmstad Volley har efter en framgångsrik kvartsfinalserie mot Gislaved i SM-kvartsfinalen haft närmare en vecka på sig att förbereda sig inför första SM-semifinalen mot förra årets silvermedaljörer Örebro VS. Örebro bygger mycket av sitt spel runt tre spelare, vänsterkanten Jona Vigfusdottir, centern Aida Rejzovic och finska högerkanten Iida Murto. Mycket av lagets offensiva spel går igenom dessa tre spelare, framför allt isländskan Jona Vigfusdottir kan vara en spektakulär spelare i sina bästa stunder. I bakplan huserar Sofie Sjöberg på liberopositionen, en av de bättre i Elitserien.

Närkelaget slog ut Sollentuna med 3-0 i sin kvartsfinal och passade samtidigt på att bredda truppen med gamla lagkaptenen Madeleine Eriksson och förra Lindesbergspelaren Sara Malmlöv. Båda har dock fått mycket sparsamt med speltid så här långt i slutspelet. Örebros US-center Oni Lattin är fortfarande skadad och förväntas inte återkomma under denna säsongen.

 

Hylte/Halmstad måste få stopp på Örebros anfallstrio för att vara framgångsrika i semifinalen, men mycket av lagets fokus ligger på att hålla i sitt eget spel och framför allt involvera många spelare i anfallsspelet. Hemmafördel i första semifinalen bärgar för att HH Volley kommer att serva och mottaga bra i starten av denna semifinalserie.
Hylte/Halmstad har samtliga spelare klara för semifinalserien.

 

Senaste matcherna mellan lagen:

7/1 Grand Prix semifinal – Hylte/Halmstad vs Örebro 3-0 (25-18, 25-20, 25-20)

22/1 Elitserien – Hylte/Halmstad vs Örebro 3-0 (25-20, 25-23, 25-19)

 

Kommande matcher:

5/4 19.00 Semi 2 – Örebro vs Hylte/Halmstad i Idrottshuset i Örebro

9/4 14.00 Semi 3 – Hylte/Halmstad vs Örebro i Örnahallen i Hyltebruk

ev.12/4 Semi 4 – Örebro vs Hylte/Halmstad i Idrottshuset i Örebro

ev.14/4 Semi 5 – Hylte/Halmstad vs Örebro i Halmstad Arena

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen