Bordtennis

OJ OJ Vilken Derbykänsla det var ..

HBTK ville visa hur starka man är i Halmstad Arena… 

Segersiffrorna skrevs till 4-1 & nyförvärvet Chuanxi är fortfarande obesegrad

Dagens bästa match var utan tvekan Harald mot Franzen, härliga långa dueller, smart spel och en frenetisk offensive av båda.

Harald var lite kyligare och vinner matchen åt HBTK inför ca 350 åskådare.

 Det blev en tuff match men Halmstad vann den med 4-1 och ligger nu på femte plats i ligan

– Chuanxi var inte lika bra i returspelet i dag som i debuten utan blev passiv, men han krigade på och vann. Det känns skönt, säger ”Tickan”.

– FBTK är ett bra lag och det var grym spänning hela matchen. Vi var lite starkare i dag, en go seger, myser ”Tickan” Carlsson.

– Nu har vi tagit två raka segrar och det känns som om den värsta krisen är över. Kan vi dessutom slå Kävlinge på onsdag så har vi häng på fjärdeplatsen. säger Harald Andersson.

”Tickan” nickar instämmande:

– Det känns jätteskönt att vi börjat vinna igen. Med Chuanxi har vi fått in lite mer styrka i truppen och det känns som att det bara är att ånga på nu.

Båda lagen ville verkligen vinna idag och visa att man är starkast på västkusten.

Harald Andersson; känd som den kylige vid bordet. Fabian Åkeström; Löser långnabbets finess till sin egen fördel. Han Chuanxi; Nytillskottet med en stabilitet likt sten, försök att bryta den i spelet. Ulf ”Tickan” Carlsson: Coach för landslaget och bär en ryggsäck med lång erfarenhet kring nycklar till utveckling i pingisvärlden. Fredrik ”Figge” Håkansson: I ryggsäcken medföljer en vidsträckt erfarenhet som tränare och spelare både i Sverige och utomlands. Tillsammans med Elias Ranefur och Anders Eriksson lyftes HBTK flaggan upp igårkväll. Understrykningspennan dras över ord som laganda, envishet och precision till applåder och jubel från de 350 som kom till Halmstad Arena för skåda Hallands derbyt.

Bordtennis är likt sport generellt sett; beroende av laganda. I ett svårare fall så som ett till synes ljust läge-kan allt vända och bordtennis inom det tecknet likväl. Laganda är således ett facit till idrottens nöje och oundvikliga kämpaglöd som behövs för vidare framsteg. En brinnande forehand, ett behärskande av nabb, serven som ingen tycks kunna konfrontera; oavsett styrka har vi alla svagheter och emellertid är det gemenskap som för oss samman och ger möjlighet till ett  kontinuerligt lärande. Vid position med press är det följaktligen laget som kör tillsammans och med det budskapet bör varje match antas. Gårkvällens möte mellan Falkenbergs BTK och Halmstad BTK visar gott på ett sådant exempel; i slutändan är det lagets insats i helhet som räknas. 

Halmstadsport sprang på ordföranden i HBTK Bengt Ekberg och han sa så här…

– Bordtennis skall upplevas precis som de 350 personerna fick göra ikväll

med spänning – långa dueller och jämna matcher hela kvällen, men det är inte bra för hjärtat alla gånger.

Vi på Halmstadsport vet att han ville förmedla att bordtennis, eller pingis i folkmun skall upplevas live!

I Länkarna här nedan kan ni återuppleva många dueller, titta och njut!

Match 1 & 2 

Match 3 & 4 

Avgörande set 3 & 4 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen