Halmstad

Seriepremiären och uppläxningen av blivande seriesegrare

Sådär, hypen har lagt sig en aning och värken från gårdagens match är ett faktum..
Jag ska gå rakt på sak och säga att vi blev totalt överkörda av Göteborg Marvels och att dem kommer vinna denna serie är inte omöjligt alltså. Vill absolut inte låta bitter nu bara för att dem körde över oss totalt men dem har en hur stor trupp som helst och enligt mig hör dem hemma i Superserien. 

Så, nu var det överstökat och jag kan berätta mer om hur denna efterlängtade dag var! Vi recievers och runningbacks samlades på Sannarp något tidigare än de andra för att gå igenom våra rutter och spel inför matchen och allt kändes så bra. Stämningen var på topp och kan har nog rätt när jag säger att alla hade en bra känsla inför matchen! Inte en känsla som sa att vi skulle vinna, mer en känsla som sa att vi visste vad vi skulle göra och att alla i laget skulle kämpa och ge allt!
Sedan så hade vi våra vanliga matchgenomgångar innan det var dags för uppvärmning. Men precis innan den så satt jag och kollade någonting i min mobil och när jag kollade upp igen så såg jag huuur många Marvels-spelare som helst… Alltså när du är van att träna med 20-talet många så kom det lite som en chock! Lika så under uppvärmningen så var vi en klunga som gjorde våran tillsammans medan dem var tre (?!) stycken klungor som värmde upp tillsammans, det satte tonen lite.
Matchen i sig var ganska ensidig och det var klasskillnad på vissa positioner, men vi gav aldrig upp vilket är någonting jag verkligen vill poängtera! 
Vi försökte, vi höll glädjen uppe och genomförde hela matchen på vår absolut bästa nivå. Men att det inte räckte till gör ingenting för detta var inte en match vi förväntade oss en seger heller. 
Dock något jag också vill nämna är att Marvels är ett gäng spelare som gärna gör fula knep alltså!! Många sena tacklingar, face masks (drar i hjälmgallret) och detta lät vi faktiskt vara innan det blev till att på riktigt snacka med domarna som innan förvånansvärt ”missade” alla dessa onödiga saker.. Vi vet att ni är duktiga Marvels men att sparka på någon som redan ligger, ocoolt!

Angående min egna insats som jag kan skriva lite om så säger jag att det var svårt att göra poäng denna match! Jag kan mina rutter bra men det att göra en separation från motståndarnas CB var en utmaning. Inte det att han bumpade mig så att jag ej kom förbi, utan det var nog det att våran QB blev stressad väldigt väldigt snabbt så vi wide recievers var inte så första prio att försöka ge bollen till. Jag vill verkligen ge creds till våran O-line som verkligen fick kämpa denna match och dem gjorde det bra!
Min highligt från matchen måste jag säga var under special teams. Det var vårt fjärde försök och vi valde att punta bollen och min uppgift då som head hunter var att störa deras reciever som skulle ta emot bollen som vi sparkade. Jag får verkligen utnyttja min snabbhet här vilket jag också gjorde och kom helt fri mot deras reciever och lyckades med en bra tackling och dem fick starta näras deras end zone! Hehe det låter kanske inte så sjukt ballt men det var stort för mig ändå.
Du som kan spelet i amerikans fotboll vet också att det var väldigt bra för mitt lag att jag lyckades med tacklingen.

 Jag vet inte om admin tar med bilden jag postade över detta i texten eller om han väljer att ha den som header men det står iallafall ”BN” och ett kors efter. Har fått frågan om det är ett plus vilket jag omöjligt att se det som(?!) men om det är otydligt så är det iallafall ett kors och jag ber så mycket om ursäkt för att vara otydlig.

Orsaken till varför jag hade detta på min hjälm under matchen var för att hedra min faster som gick bort för ca två veckor sedan och hon gjorde det väldigt plötsligt. Att vara så långt ifrån min familj när jag fick veta var väldigt tufft och jag har många gånger bara velat åka hem.
Men jag valde att stanna i Halmstad för att kämpa helhjärtat med mina studier och fotbollen den sista tiden som jag har kvar här nere och jag gör det för henne, för att göra henne stolt.
Samma tanke hade jag under denna match och jag gav det lilla extra i varje situation just för dig faster, vila i frid.

Så, det var allt jag hade att säga om denna match och nu på fredag har vi våran andra match. En viss revansch känner jag att vi tar med oss från förlusten och detta ska Ystad Rockets få känna på!
Ystad har vunnit deras två senaste matcher och dem ska ses som ett bra motstånd. Jag kommer förhoppningsvis komma med ett inlägg här innan matchen men annars kommer ett nytt om en vecka.
/Mattias

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen