Cykelsport

Söndagens bana är känd som den tuffaste i Sverige

 

Under påskhelgen var jag på norra Jylland och tävlade i ett etapplopp. De var tre etapper på tre dagar där den med flest poäng i slutändan vinner. Segraren fick 50 poäng, tvåan fick 49 poäng osv. Alla etapperna var linjelopp, disciplinen där alla startar samtidigt och det gäller att vara först över mållinjen.

 

Vi hade inte vädergudarna med oss så det bjöds på 2 grader och regn/snö varje dag.
Efter en handoperation som jag gjorde för två år sedan har stora problem med blodcirkulationen i vänster handen, detta gjorde att jag inte hade någon känsel och inte kunde inte använda handen under tävlingarna.

 

På dom två första etapperna kom jag två och på den tredje etappen trea. Sammanlagt kom jag tvåa, ett poäng från segern.

 

Under helgen som vi tävlade på Jylland bodde jag med mitt danska lag på madrass i en klubblokal, vi fick ta hand om mat och tvätt själva, dock så hade vi en mekaniker med som tog hand om cyklarna åt oss.

 

Denna helgen körde jag de första två deltävlingarna av den svenska cupen, och även min första tävling i Sverige för året, således var alla de bästa svenska cyklisterna till start.

 

På lördagen körde vi ett tempo över 16 km, tempo är disciplinen där alla startar enskilt och kör samma sträcka, den som har snabbast tid i mål vinner.

 

Detta har varit min sämsta gren och jag har faktiskt inte vunnit ett tempo på 4 år, tills nu. Träningen i vinter har gett resultat, vilket ledde till att jag vann tempot överlägset med 40 sekunder. 

 

Söndagens bana är känd som den tuffaste i Sverige, som avslutades uppe på Kinnekulle, en stigning på 4 km med 7% i snittlutning.

 

Vi körde tyvärr bara en gång upp för backen. Loppet gick fort i början men farten saktades snart ner. När vi kom in i den sista branten i backen (ca 500 meter) kände jag att jag hade benen med mig och valde att attackera, jag fick genast en rejäl lucka och över mållinjen hade jag 15 sekunder till godo till tvåan. Extra roligt var att det var min lagkamrat Julia Borgström som kom tvåa!

 

Nästa helg ska jag köra en tävling i Holland och en i Belgien och efter det är det två tävlingar i Danmark.

 

//Caroline

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen