/
Badminton

Tre femsetsförluster blev Halmstads fall

Utan herrsingelankaret Felix Burestedt blev det som väntat svårt för oss att rå på svenska mästarna Fyrisfjädern. Men våra spelare stod upp riktigt bra mot större delen av svenska landslaget. Efter förlust i tre femsetare skrevs resultatet till 1-5

Sofie inledde matchen genom att komfortabelt spela hem damsingeln med 3-0 i set. Sofie är i ruggig form för tillfället och blev också utnämnd till matchens lirare. Dessvärre gick det lika lätt för Sverigeettan Henri Hurskainen att besegra Filip på banan bredvid. 1-1 i matcher och så långt enligt plan.

Skrällchans
I herrsingel 2 överraskade Shaun genom att spela jämt med Mattias Borg och gick fram till 2-2 i set. På banan bredvid tog Line och Louise ledningen i damdubbeln med 2-1 i set.

Plötsligt började det osa skräll.

Men Mattias Borg visade rutin och kunde lägga i en extra växel i avgörande set. Likadant gjorde Emelie Fabbeke i damdubbeln. Fyrisfjäderns spelade taktiskt med de, för dagen, tröga bollarna och kunde vinna båda femsetarna och hastigt och mindre lustigt var det 1-3.

Stark mixed
Vi visste på förhand att vi skulle få det svårt i herrdubbel och mixed, men Filip och Louise ska ha en stor eloge för riktigt fint mixedspel där de pressade Sverigeettorna Nico Ruponen och Amanda Högström till fem set. 

”Ja, Fyrisfjädern har ju ett ruggigt starkt lag, men jag tycker vi gör det bra idag,” kommenterar coach Niclas Rosengren. ”Damdubbeln kan vi ta och med lite flyt i någon av de andra femsetsmatcherna kunde vi vaskat fram ett Golden Set. Men det här är nyttiga matcher för våra unga spelare. Nu tar vi nya tag i mellanserien.”

Stort tack till alla fantastiska föräldrar, spelare och ledare som ser till att vi har riktigt fin inramning på våra hemmamatcher. 200 personer på plats ikväll.

Nu börjar en mellanserie där Halmstad, Fyrisfjädern, Skogås och Täby möts för att bestämma vilka som får spela kvarsfinal och vilka som går direkt till semi.

Nästa hemmamatch är mot Täby 9/2. Då kör vi #ellerhur

Se matchen på Facebook >>

Resultaten >>

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen