Halmstad

Två vinster för Hylte/Halmstad och Junior var störst

Hylte/Halmstads damer behövde inte göra några större insatser för att vinna över Lunds VK med 3 – 0 (25-13, 25-14, 25-11). På herrsidan var det Junior Orestes som visade att han var klar störst i block med sina 8 block. De vinner över Habo Wolley med 3 – 1 (25-16, 22-25, 25-20, 25-16).

Lund togs emot idag av ett Hylte/Halmstad som inte tänkte ge bort en enda boll. Man var helt fokuserad på sin uppgift. Soriana Pacheco såg till att passen varierades mellan spelarna och Lund hade inte någon större utdelning på sitt spel, vilket deras 11 egna producerade poäng skvallrar om.

Matchen var nästan över innan den hade börjat och detta var deras största förlust för säsongen. Man skall dock ha i sinnet att Lund på inget sätt spelar dåligt utan detta är ett växalag som gör sitt första år i Elitserien.

För H/H:s damer blev segern  den fjärde i rad och man ser att de har kommit igång nu och hittar varandra och spelet mer och mer. Nästa match är nu på onsdag uppe i Gislaved och där kommer vi förmodligen få se att det kommer behövas betydligt mer skärpa på både anfall och mottagning.

Hylte/Halmstad vinner idag med  3 – 0 (25-13, 25-14, 25-11).

Pris till bästa spelare

Nr 2 Stina Rix, Hylte/Halmstad

Nr 8 Lovisa Bergh, Lunds VK

Därefter var det herrarna som tog emot Habo Wolley. Första set var det Hylte/Halmstad som briljerade på alla positioner och enkelt vann man detta. 

Därefter vaknade Habo och deras Jens Persson och Linus Ekstrand fick bra utdelning på sina anfall. Habo spelar väldigt jämnt och ger inte bort särskilt många poäng, framför allt inte i anfallet. När då H/H känns lite snällare vinner Habo setet.

Tredje set börjar Habo med ett litet övertag. Siffrorna visar 8 – 11 och då tar Hylte/Halmstad tag i sitt spel och Junior Orestes visar att han är helt tillbaka efter skadan vilken man inte längre några som helst spår av och H/H går som en ångvält. 11 – 11 blir 17 – 13 och 22 – 15 blir sen 25 – 20 och setvinst till Hylte/Halmstad.

I fjärde set är det blocken och dessutom mittenspelet som sitter riktigt bra för Hylte/Halmstad. Man tar tidigt kommandot och Habo kämpar men deras anfall stannar oftast i H/H:s enorma block. Habos tränare tar en time-out i mitten av setet för att förska få ändring på spelet. Det syns i hans kroppsspråk att han inte är nöjd och han anvisar sina spelare att komma till honom så långt ifrån plan som möjligt. Ja faktiskt nästan vid dörren på väg hem. Detta hjälper föga för Hylte/Halmstad vill behålla alla poäng själv och man vinner setet med att Dardan Lushtaku och Junior Orestes gör ett väldigt block och stänger där igen matchen.

Hylte/Halmstad vinner idag över Habo Wolley med 3 – 1 (25-16, 22-25, 25-20, 25-16).

 

Pris som bäste spelare

Nr 2 Junior Orestes, Hylte/Halmstad 

Nr 17 Arvid Haag, Habo Wolley

Text: Eva Alberti, Hylte/Halmstad Volley

Foto: Robin Nylén

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen