Uncategorized

Hylte/Halmstad vann borta mot Linköping i Final 1:5

Hylte/Halmstad åkte upp till Linköping på söndagsmorgonen för att spela första finalen i årets SM-slutspel. Vilken match det blev och den som var åskådare och hade hjärtat på lågt varv, måste tittat på en annan kanal.

Linköping har inte förlorat på hemmaplan på de sista 30 matcherna
Men efter 2 och en halv timma stod Hylte/Halmstad på andra sidan nät som värdiga segrare. Egentligen skulle man kunnat vinna med 3 – 0 efter riktigt bra spel och 23-20 i första set. Men fast killarna hade de 2 st första matchbollarna, lyckades Linköping kravla sig ur greppet och ta hem första efter 6 st matchbollar med 32-30.

Andra börjar Linköping klart starkast och Linus Ekstrand och Martin Larsson får bra utdelning på sina tunga anfall fram till 14-8. Där trampar H/H igång med Carlos Santos, Johan Mårtensson, Viktor Lindberg och inte minst Nicholas Goodells anfall. Man går fram och förbi till 20-18. Sen är det mycket bra spel av båda lag och både Hylte/Halmstad och LVC visar upp lysande försvar. Philip Pettersson får in ett par monsterblock i slutet och ett av dem är setbollen till 25-23.

Efter den långa pausen kommer Hylte/Halmstad ut utan att ha tappat tempot alls.
Viktor Lindberg och Philip Pettersson är riktigt heta och briljerar med sitt spel. Dessutom har man bra koll på LVC:s anfall och via bra försvar lyckas man rädda de flesta anfall från LVC. Nicholas Goodell sätter setbollen till 25-21.

Fjärde set hakar dock Hylte/Halmstads spel upp sig ordentligt då man fastnar i en rotation och Linköping går från 7-7 till 12-7. Det stora försprånget behåller LVC och H/H lyckas aldrig ta sig ur det utan relativt enkelt vinner LVC det med 25-16.

 

Så det blir alltså ett femte och avgörande set.
Fem set har dessa båda lag inte spelat så jättemånga gånger under grundserien, Hylte/Halmstad 3 gånger och Linköping 5 gånger. Hylte/Halmstad tar direkt en liten ledning med ett par bollar och det är Nicholas Goodell som gör tre av lagets 5 första poäng. LVC är ikapp till 5-5 och vid sidobytet leder de med 8-6.
Via Petar Turanjanins anfall till 10-7 känns det som om Linköping tänker hålla detta. Men Lindberg, Mårtensson, Goodell och Pettersson tillsammans med Satoshi Umeno och Anton Tegenrot avslutar setet och matchen med ett fantastiskt anfalls och försvarsspel.
De två sista bollarna är det dock Linköpings Tomasz Mroz som ser till att H/H får poäng via två anfallsmissar.

Återigen visar Hylte/Halmstad upp ett fantastiskt lagspel och det har man lyckats med sedan man förlorade matchen mot Falkenberg i Falkhallen den 8  mars. Men det är historia. Vi är här och nu och det är nu det gäller!

Final 1:5  Linköping VC – Hylte/Halmstad Volley 2 – 3 (32-30, 23-25, 21-25, 25-16, 16-18)

 

Bästa spelare

Nr 11  Philip Pettersson, Hylte/Halmstad

Nr 11  Tomasz Mroz, Linköpings VC

Nästa match spelas torsdag den 19 april kl 19.00 i Örnahallen, Hyltebruk

 

Välkomna!

Text Eva Alberti

Bild Emma Darius

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen