Badminton

Australiensisk landslagstrio klara för Halmstad

I september startar Badmintonligan och Halmstad kan nu presentera tre intressanta nyförvärv i form av Gronya Somerville, Setyana Mapasa och Wendy Chen. Dessutom behåller man större delen av truppen från förra året…

Världsstjärnor till Söndrumshallen!
Det är tre riktigt starka nyförvärv som klubben kan presentera inför nästa säsong.

Dubbelparet Gronya Somerville och Setyana Mapasa är 26:a på världsrankingen och slog exempelvis nyligen det bästa danska damdubbelparet i OS.

Singelspelaren Wendy Chen är för närvarande 69:a på världsrankingen och även en dukig mixedspelare.

Australiensiskor? Hur gick det här till?
-Jo, de ska till Danmark och träna och tävla under ett par månader nästa säsong och letade efter en svensk klubb att spela ligalagsmatcher med, förklarar ordförande Thomas Carlsson.

-Genom Felix Burestedt fick de kontakt med oss och vi hittade en bra lösning. De får bra matcher att spela och vi stärker laget på damsidan och får visa upp världsklasspelare i Söndrumshallen och marknadsföra sporten och föreningen.

Osäkra tider
Men mycket kan fortfarande hända innan Australiensiskorna är i Söndrumshallen. Coronasituation är värre i Australien och kan fortfarande påverka deras planer.

-Ja, osvuret är bäst, men både Gronya, Setyana, Wendy och vi gör vad vi kan för att få det att funka.

Stommen är kvar
Annars är stommen i Halmstads ligalag från tidigare år kvar även tills nästa säsong. Mikkel Mikkelsen och Rasmus Messerschmidt visade båda på storform när de tog sig till final i danska mästerskapen förra veckan.

Kvar är även Sofie Holmboe Dahl, Elisa Melgaard, Milan Dratva och svenskarna Filip Suwanpingkha, Tim Foo, Cecilia Wang och Olivia Johnsson.

rasmusmikkel.jpg
Mikkel Mikkelsen och Rasmus Messerschmidt under SM-finalen 2019.

-Vi är jätteglada att ha ett långsiktigt samarbete med så många duktiga spelare som vill fortsätta spela för oss. Sofie gör sitt sjätte år i Halmstad och Mikkel, Rasmus, och Elisa sina femte respektive fjärde. De pratar nästan halländska nu, säger Thomas.

-Anledningen till att vi har våra utländska stjärnor är att visa upp sporten i Halmstad och ge våra badmintonungdomar en möjlighet att se och uppleva internationell badminton på nära håll. Det är en oerhört häftig sport att uppleva live.

Ingen Gayle och Felix nästa år
Lämnar gör holländska Gayle Mahulette som kommer att spela i Frankrike nästa säsong.

Felix Burestedt fortsätter sin internationella satsning med spel i tyska ligan, vilket dessvärre omöjliggör spel i Sverige.

-Ja, det är givetvis tråkigt att vi inte kan få se Sveriges herrsingeletta på hemmaplan, men vi har full förståelse för att Felix har detta som yrke och måste se till både sportsliga och kommersiella aspekter, säger Thomas.

-Men Felix kommer ändå att vara en del i Halmstad och hjälpa till med coachning och utbildning av våra ungdomar.

Badmintonligan startar vecka 36.

Bild och Text klubbens hemsida

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen