Badminton

Blytung trepoängare i tuff måstematch för Halmstad Badmintonklubb

Det blev en riktigt jobbig kväll mot ett svårspelat och tappert kämpande Västra Frölunda. Herrsinglarna blev avgörande.

Båda gick till fem set där Felix Burestedt och Filip Suwanphingkha till slut kunde kunde ta hem två viktiga segrar som innebar slutseger med 4-2.

Västra Frölunda har ett svårspelat lag med en bra blanding av unga och mer rutinerade spelare. Det visade sig också att det blev en tuff uppgift för svenska mästarna där favoritskapet vägde tungt men där man till slut höll för favorittrycket.

Avgörande blev de båda herrsinglarna där både Filip och Felix fick det riktigt jobbigt mot Gustav Björkler respektive Mikael Westerbäck.

Båda gick till fem set och var riktigt ovissa in i det sista, men Felix och Filip höll nerverna i schack och kunde spela hem femsetarna vilket också blev matchavgörande.

Filip matchvinnare igen!
”Skönt och viktigt,” pustar Filip efter matchen. ”Det var en riktigt tuff match att spela och en stor lättnad när matchbollen väl landade.”

Hör Filips ord om segern här

Stabil Mikkel Mikkelsen vald till matchens lirare
I övrigt tog Mikkel/Elisa Melgaard och Mikkel/Felix hem mixeddubbeln respektive herrdubbeln planenligt. Återigen visar Mikkel vilken klass han har. Utan att spela på topp dominerar han ändå båda matcherna som vinns relativt säkert.

Lovande för Olivia Johnsson
Olivia föll med flaggan i topp mot starka Frida Lindström. Det blev 1-3 i set men med mersmak för 17-åriga Olivia som visar att hon kommer närmare och närmare de bästa i Sverige och tempot blir allt bättre.

Elisa Melgaard och Louise Eriksson tappade visserligen den betydelselösa avslutande damdubbeln men slutresultatet skrevs ändå till 4-2. En riktigt skön seger som visar mental styrka och att vi kan vinna utan att spela 100% på topp.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen