Badminton

Colin vinner silver i Polish Open Junior

Privat bild

Stort grattis till Colin som spelat Polish Junior Open i helgen och visat att den fina formen från Estonian Open sitter i. En hedrande andraplats blev det trots en efterhängsen förkylning. 

Efter fyra raka matcher utan setförlust går Colin, som dragits med en förkylning i några veckor, in i semifinalen mot Lukas Resch från Tyskland och vinner även denna i två set 21-19, 21-19.

I finalen mot förstaseedade Danylo Bosniuk från Ukraina, spelar Colin ett i princip felfritt första set och vinner i ett brutalt tempo. I andra byter Ukrainaren taktik och börjar spela ett säkrare spel.

Mycket löpning runt banan och en förkylning tar ut sin rätt och det blir förlust i andra och tredje set.

Berätta, hur kändes det på banan?

”Finalen var helt okej i de två första seten. Första set var riktigt bra, men jag tappade lite i andra set. Fortfarande bra spel men men inte riktigt tillräckligt. I tredje set blev jag alldeles för trött, och orkade inte plocka upp när det drog iväg i tredje set.

Men fortfarande ett riktigt bra formtecken och ett fint resultat i en stor juniortävling. Dessutom kvalade du ju in till Estonian Opens seniortävling härom veckan. Något speciellt du känner att du utvecklat på senaste tiden?

”Jo, jag känner att jag har utvecklat mitt spel lite. Jag kan nu både spela lite lugnare och ha mer tålamod i mitt spel samtidigt som jag kan växla till att spela väldigt aggresivt. Sedan finns det även små detaljer, såsom framplans spelet jag har utvecklat.”

*bilder från Halmstad Badmintonklubb

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen