Cykelsport

Nytt år nya drömmar!

Det har gått sex månader sen min vurpa på ungdoms OS och jag har fortfarande daglig värk!

Under hösten/vintern har jag lagt all fokus på rehabilitering och på skolan, jag går första året på ekonomiprogrammet på Aspero Idrottsgymnasium och tack vare hjälpsamma lärare har jag klarat av skolarbetet trots stor frånvaro och oförmågan att skriva prov samt anteckningar på mina ”dåliga dagar”. Det känns jätteskönt att jag fixat skolarbetet så pass bra, det hade varit tufft om jag varit tvungen att läsa ikapp delar av höstterminen.

I juni förra året var jag i Italien och tävlade under ett par veckor och gjorde gott intryck på Italienarna. Under hösten var det flera Italienska lag som kontaktade mig och ville att jag skulle köra för dem, det slutade med att jag under 2018 kommer köra för Zhiraf Guerciotti Selle Italia, tillsammans med 9 Italienska juniortjejer. Vi kommer köra alla världscup tävlingar samt fler stora etapplopp i Europa. Det känns jätteroligt att dom, trots min skada, vill ha mig med i laget. Jag har redan varit nere i Italien vid två tillfällen och träffat alla tjejerna samt personalen och jag trivs redan superbra.

Italienarna är heltokiga i cykel, inte bara herrcykel utan även damer, juniorer och ungdomar. När vi innan jul hade lagpresentation på en restaurang i Florens var TV sporten där och gjorde reportage, alla tidningar hade också reportage om det nya laget. Igår svarade jag på frågor från läsare på en stor Italiensk FB sida om mina mål och tankar inför säsongen. Lite skillnad från Sverige där cykelsporten är ganska liten.

Mina största mål under kommande säsong är EM i Tjeckien i mitten av juli samt VM i Innsbruck i slutet av september. Både EM och VM banorna kommer vara mycket kuperade och det passar mig då jag gillar tuffa banor och branta backar. Även SM är ett av mina stora mål för säsongen, under SM tävlingarna kommer jag tävla för Halmstad Cykelklubb. Min första tävling för i år är en Världscup i Italien den 18 mars.

Nu hoppas jag att min nacke fortsätter att läkas så jag kan trappa upp träningen inför tävlingspremiären och att jag slipper fler bakslag. Jag ser fram emot att få utvecklas som cyklist i ett lag med duktiga ledare och cyklister samt en massa nya erfarenheter.

/ Caroline

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen