Badminton

Fullsatt Söndrumshall fick se bortalaget Fyrisfjädern vinna mot Halmstad tämligen enkelt

Det var aldrig riktigt nära i måndagens 1-5-förlust mot Fyrisfjädern från Uppsala – Faktum är att ingen av matcherna blev riktigt jämn,  som fick glädjas åt att slå nytt publikrekord och en fullsatt Söndrumshall.

Fyrisfjädern kom till Halmstad med sitt allra starkaste lag och då mönstrar man en trupp som på pappret förmodligen är seriens starkaste. Det blev också en riktigt tuff start för hemmalaget som tappade den inledande damsingeln och herrsingel 1 och direkt kom i underläge 0-2.

Irina var sliten efter en tuff turnering i Danmark i helgen (som hon vann) och kunde inte riktigt hota starka Julie Dawall Jacobsen.

Och i Herrsingel 1 fick Felix en tuff start med 0-2 underläge mot oerhört säkre Victor Svendsen som knappt bjöd på ett enda oprovocerat misstag på hela matchen. Felix kunde visserligen ta hem tredje set, men när han fick tre nätrullare emot sig i fjärde var marginalerna på fel sida och Svendsen tog hem matchen.

Rasmus tände Söndrumshallen
Nytt hopp tändes dock när en heltänd Rasmus eldade upp det fullsatta Söndrumshallen och vann i tre raka set mot Fyrisfjäderns Andy Tsai – en match som bjöd på rikitigt härliga bolldueller.

Dessvärre hade Irina och Elisa det blytungt på banan bredvid och kom inte alls igenom Julie Dawall Jacobsens och Moa Sjöös defensiv. Tre raka där också och underläge 1-3.

Första förlusten för Mikkel och Rasmus
I dubbeln kom aldrig Mikkel och Rasmus in i matchen. Det blev en tillknäppt och taktisk dubbel utan särskilt långa dueller. Trots setbollar i andra set var Svendsen/Smidt för starka och matchen var avgjord 1-4.

”Ja, det är klart att man är lite besviken och även lite förbannad” säger Ronny efter matchen. ”Vi kan bättre än såhär och kommer inte upp i nivå idag. Samtidigt har Fyris ett ruskigt starkt lag när de mönstrar detta manskap och idag var det faktiskt aldrig riktigt nära.”

”Nej, det var tufft idag” kommenterar Mikkel efter matchen. ”De har ett starkt lag men vi kan lite bättre också, och det är bättre att vi tar dem nästa gång då det verkligen gäller.”  

Lät tongångarna från Halmstadlägret efter matchen.

Bild: Halmstad badmintonklubb

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen