Bordtennis

HBTK fortsätter skörda framgångar i Sverige

När riks-10:an avgjordes i Kungsbacka för Sveriges tio bästa spelare var Halmstadklubben välrepresenterat och visade återigen vilken fin återväxt det finns i HBTK…

60 spelare uttagna från hela Sverige fördelat på pojkar/flickor i klasserna 13, 15 samt Herr- och Damjunior 17/20 och från Halmstad var 8 spelare i farten.

Nytt koncept

Tävlingen inleddes med ett gruppspel där alla mötte alla. Matcherna spelades över fyra set, alltså var möjliga slutresultat 4-0, 3-1 eller 2-2. Varje set innebar en poäng i jakten på att ta sig vidare till slutspel. Vid 10-10 i gruppspelet spelades endast en poäng, en så kallad ”golden point”. I slutspelet avgjordes matcherna i bäst av sju set och inget ”golden point”-avgörande användes skriver Svenska bordtennisförbundet på sin hemsida.

Jennie Edvindsson och Isak Alfredsson fick kliva upp överst på prispallen

Fotograf Marie Sundling

13 åriga Isak Alfredsson som knep andra platsen i Halmstadsport pris visar återigen att han är en av Sveriges största talang.

I gruppspelet vann Isak efter att fått ihop 28 poäng, en poäng före Elias Sjögren från Ängby.
När finalmatchen var igång gav inte Isak motståndaren Elias Sundin någon chans utan vinner matchen i fyra raka (11-4, 11-7, 11-7, 11-6)

 

 

 

Fotograf Marie Sundling

Klubbkompisen Jennie Edvindsson vill inte vara sämre utan knep andra platsen i gruppen på 26 poäng.
I finalen mot Hannah Holgersson blev det förlust för Jennie i första set med 8-11 och siffrorna grinade mot även i andra,som skrevs till 12-10 till Hannah.

Jennie visade sen upp en stark moral och vinner i tre raka med 11-7, 11-5, 11-9 fantastiskt starkt av Jennie att vända ett 0-2 underläge till vinst i klassen damjunior.

 

 

 

Fotograf Marie Sundling

Tuva Oredsson knep bronsplatsen i flickor 13 efter en 4-0 vinst över kompisen och klubbkamraten Agnes Svensson

Halmstadklubben hade flest spelare på plats och tog flest medaljer tillsammans med Söderhamn., sen får vi inte glömma att HBTK var den klubb som fick med flest spelare till finaldagen.

Det råder en ljus framtid för HBTK…

 

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen