Badminton

Halmstad Badminton behåller guldlag

Halmstad Badmintonklubb får behålla i stort sett hela laget som vann SM-guld förra säsongen. Sverigeettan och den egna produkten Felix Burestedt fortsätter i klubben liksom samtliga danska spelare som var tongivande i förra årets mästarlag.

Dessutom presenterar klubben ett intressant nyförvärv på damsidan

Efter förra årets överraskande SM-guld får Halmstad behålla de egna produkterna Felix Burestedt och Filip Suwanphingkha, vilket inte var helt oväntat, men även samtliga danska spelare: Mikkel Mikkelsen, Rasmus Messerschmidt, Irina Andersen och Sofie Holmboe Dahl är klara för en ny säsong. Fortsätter gör även Louise Eriksson som avgjorde SM-finalen genom att gå in och vinna en golden-set damdubbel i par med Sofie Holmboe Dahl.

”Vi är givetvis jätteglada över att få behålla så många spelare i vårt succélag från förra året,” säger lagledare Niclas Rosengren. ”Trots att många bor och tränar i Danmark har de verkligen tagit till sig klubben och trivs med att spela i Halmstad och Söndrumshallen, alla var positiva till att fortsätta direkt efter förra säsongen.
Vi har dessutom ett par akademispelare som vi tror kommer att få chansen under året.”

 

Colin Hammarberg lämnar
19 årigen lämnar för spel i Askim i div 1. ”Vi hade gärna haft kvar Colin i truppen, även om hans deltagande är begränsat då han bor i Malaysia,” kommenterar ordförande Joakim Stierna. ”Men samtidigt inser vi elitidrottens villkor och vikten av att hitta nya vägar för att finna motivation. Vi är väldigt måna om att Colin fortsätter att utvecklas i eller utanför HBMK.”

Lämnar truppen gör även Line Fleischer Nielsen.

 Nyförvärv på damsidan
Klubben har även gjort klart med ett starkt nyförvärv i form av 20-åriga Elisa Melgaard, en dubbel- och mixedspecialist från Köpenhamnsklubben Solröd Strand, där även Felix Burestedt spelar.

Starkt lag i stark serie
”Det ser onekligen spännande ut inför nästa säsong,” säger lagledare Niclas Rosengren. ”Liksom i fjol har vi ett par bra spelare på varje position så konkurrensen är verkligen stenhård. Då vi har fått behålla större delen av laget kan vi ju inte ha någon annan målsättning än att försvara vårt guld. Men det kommer inte att bli lätt. Flera klubbar har gjort intressanta värvningar både från Danmark och från Asien så det kommer att bli en minst lika tuff liga som förra året.”

Halmstad Badmintons ligatrupp 2019/20

Felix Burestedt
Rasmus Messerschmidt
Filip Suwanphingkha
Mikkel Mikkelsen
Olle Ingemarsson
Ludwig Holm
Noa Tellander
Wiktor Jönsson
Thomas Carlsson
Patrick Mared

Irina Andersen
Sofie Holmboe Dahl
Elisa Melgaard
Louise Eriksson
Olivia Johnsson
Johanna Vaxell
Matilda Holm

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen