/
Fotboll

HBK föll efter utvisning i U21 matchen mot Trelleborg

HBK var bra med i matchen och var nära ett ledningsmål, när en utvisning satte käppar i hjulet för de blåsvarta, och Trelleborgs FF kunde avgöra i slutet av den andra halvleken

Matchen mellan HBK och Trelleborgs FF  U21 inleddes med högt tempo där HBK hade aningen mer bollinnehav, men det var ändå Trelleborg som kunde ta ledningen genom lagkaptenen Haris Brkic i matchens tionde minut.

Så småningom tog gästerna över spelet, men Halmstads Alexander Johansson var nära att kvittera två gånger om, bland annat genom en fin cykelspark som gick strax utanför mål.

I halvtidspausen gick Sadat Karim ut och in kom istället Nils Strandahl.
HBK satte återigen upp högt tempo i inledningen av den andra halvleken och Emil Tot Wikström var inblandad i flera offensiva aktioner. I den 63:e matchminuten var det Tot Wikström som slog en hörna som sedan Edvin Kurtulus distinkt tryckte in i mål till 1-1.
Efter kvitteringen fortsatte HBK att trycka på – och det var inte långt borta för de blåsvarta.

Gabriel Wallentin fick sitt andra gula kort efter en situation som HBK-spelarna och delar av publiken bedömde vara regelrätt och ”på bollen” – men domaren ville annat och HBK fick spela de sista 15-20 minuterna med en man mindre på plan.

Trots det var det, de första fem minuterna efter utvisningen nära att HBK hade kunnat avgöra, men efter en tilltrasslad situation i HBK:s straffområde när Malte Påhlsson räddade bollen men inte lyckades få undan ens med hjälp av försvaret, så målet för gästerna och inbytte Inas Suljic.

HBK gick för en kvittering och Alexander Johansson var nära på frispark och HBK hade dessutom ett avslut i burgaveln, men Trelleborg gick hem med alla tre poängen.

Malte Påhlsson, Lucas Bresmar (81), Alexander Berntsson, Gabriel Wallentin, Edvin Kurtulus, Emil Tot Wikström, Melvin Sjöland (75), Oscar Petersson, Oliver Hintsa, Alexander Johansson, Sadat Karim (45)

På bänken: Max Johnsson, Mohammed Alsalkhadi (81), Nils Strandahl (45), Albin Branting, David Jyrkin, Taulant Peci (75)

Text hämtat från HBK´s hemsida

100 bilder hittar du om du klickar på bilden nedan

HBK - Trelleborg FF

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen