Badminton

Halmstad Badmintonklubb är rustade för kommande säsong

Halmstad Badmintonklubb behåller större delen av laget som vann SM-guld 2019 och tog sig till semifinal förra året innan ligan avbröts p.g.a Coronasituationen…

Halmstad får behålla de egna produkterna Felix Burestedt och Filip Suwanphingkha, även om Felix förmodligen kommer att ha begränsad tillgänglighet p.g.a spel i tyska ligan. Även de danska profilerna Mikkel Mikkelsen, Rasmus Messerschmidt , Sofie Holmboe Dahl och Elisa Melgaard är klara för en ny säsong.

Intressanta nyförvärv

Slovakiens bästa herrsingelspelare, 24-åriga Milan Dratva som är 142:a på världsrankingen och Felix Burestedts träningspartner på Badminton Europes Center of Excellence i Holbaek.

Ny i truppen är även Cecilia Wang – en av svensk badmintons stora talanger på damsidan.
Cecilia är bara 18 år men redan 6:a på Sverigerankingen och kommer att bli ett spännande tillskott på damsidan.

Halmstads nye tränare Tim Foo håller fortfarande mycket hög klass, framförallt i dubbel och kan komma att bli en joker i lagbygget.
Dessutom finns ett par egna produkter som exempelvis Junior-SM-trean Olivia Johnsson som knackar på dörren till ligalaget.

Lämnar gör Louise Eriksson som väntar tvillingar (dubbelspecialist som hon är) och Irina Andersen som lämnar för spel i Danmark och Belgien.

– Det har varit glädjande att ha så pass positiva diskussioner med spelarna inför nästa säsong, säger HBMKs ordförande Joakim Stierna.

-Särskilt roligt att våra danska spelare har varit så positiva till att fortsätta, och att de trivs med att spela i Halmstad och Söndrumshallen.

Vi vill alltid bygga vårt lag utifrån en stomme som dels håller hög klass men som också är fina förebilder för vår klubb och badmintonsporten i stort.

Årets trupp är lika stark som i fjol men vi måste räkna med att Felix spelar mindre då han satsar mot OS och behöver spela många internationella tävlingar.

 Starkt lag i oviss serie

-Det ser onekligen spännande ut inför nästa säsong, säger lagledare Niclas Rosengren.

-Det är väldigt svårt att säga hur Coronasituationen har påverkat de andra lagens lagbyggen och det är fortfarande mycket ovisshet kring våra spelares internationella tävlande, om vi får ha publik eller inte osv.

Men då vi har fått behålla större delen av laget kan vi ju inte ha någon annan målsättning än att försvara vårt guld, det kommer inte att bli lätt då Badmintonligan har varit ett riktigt getingbo de senaste åren.

Badmintonligan startar den 9 september med bortamatch mot Täby.

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen