Badminton

Halmstad Badmintons ungdomar långt fram på Auras ungdomstävling

I helgen begav sig 24 (!) spelare från Halmstad Badmintonklubb till Malmö för att spela Auras ungdomstävling!

Så här skriver Halmstad BMK på sin sida om helgens framgångar

Halmstad kan verkligen vara stolta över sina ungdomar. De levererade på olika sätt under helgen och många av dem gick vidare från sina pooler och tog sig därefter till olika finalplatser.

Hela 16 pallplaceringar blev det. Men det är inte bara placeringar som räknas. Även andra framgångar är av minst lika stor vikt.

Här är ett par exempel:

Adam mötte på ett hårt motstånd i sista poolmatchen men lyckades vända ett ganska stort underläge till vinst. Detta är en styrka och bådar gott inför framtiden.

Elias gick från klarhet till klarhet genom att spela lugnt och metodiskt och även han visar att han är på frammarsch.

Lite resultat från helgen:

U13
Alice Stierna spelar starkt och tar sig ända fram till en 3:e plats i singel. Tillsammans med Cassandra från Oskarström tog hon även hem guldet i dubbeln. Grymt!

Halmstadkillarna Leon, Oliver, Viggo, Gustav, Elias och Anton slåss om placeringarna och bjöd på många spännande matcher både mot varandra och tillsammans med varandra.

Bäst gick det för Gustav som tog guld i både singel. I singel besegrade han Oliver i finalen och i dubbel vann han tillsammans med Viggo.

Viggo fick även med sig ett brons hem i singel.

Elias, Anton och Leon var på hugget och tog sig ända till kvartsfinal i singel. I dubbeln placerade sig Leon och Elias Halmstad på en silverplats. Bra jobbat!

U15
Hanna Stierna gör som syrran och spelar till sig ett guld fast för hennes del i singel. Inte en enda match förlorade hon under helgen. Snyggt gjort Hanna!

Elin, Rebecka, Agnes och Alva får möta varandra i olika konstellationer. Denna helg är det Alva som går längst och åker hem med ett tredjepris!

I dubbeln har vi alla fyra tjejerna på pallplats. Agnes och Alva vinner silver och Elin och Rebecka tar ett brons.

Även i mixed tar sig Halmstad till en silver- och en bronsplacering. Rebecka och Oliver hittar flytet tillsammans och vinner silver tätt följda av Agnes och Leo som tar med sig bronset hem.

Bland killarna i U15 var det Mattis som regerade även om alla spelar mycket bra! Slitet med fotarbetet har lönat sig och Mattis spelar sig ända fram till final där han vinner ett silver!

Leo som tidigare visat att han hör hemma i U15 tar sig lika långt som Adam, Victor L och Eskil som alla tar sig vidare från sina grupper.

I dubbeln blir det många wo vilket gör att Oliver och Leo tar sig till en finalplats genom att bara spela en match…

Mattis och Eskil får ta den längre vägen men spelar bra och tar sig ända till en semifinalplats.

Vuxenklasserna
Eftersom tävlingen bara hade ungdomsklasser upp till U15 fick våra äldre ungdomar spela A, B och C-klass. Det var ett tuffare motstånd där men alla gjorde fint ifrån sig! Det var Carl, Linus, Viktor, Noa, Per, Kjell och Magnus som representerade Halmstad bland de lite äldre ungdomarna.

Men som sagt, det är inte resultaten som är det viktiga (eller hur?). Halmstad tar guld i gemenskap bland våra spelare, guld i bästa hejarklack och guld i föräldratrivsel!

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt just nu

Till toppen