/
Badminton

Halmstads badmintonstjärnor redo för SM Semifinal i Umeå

Några dagar kvar innan Halmstad ger sig av norrut för att inleda dubbelmötet i SM-semifinalen med bortamatch i Umeå! ”Ingen lätt match, men vi ska kunna greja det,” säger lagledare Niclas Rosengren.

Så funkar SM-semifinalen
SM-semin avgörs alltså i ett dubbelmöte. Vinst i första matchen betyder att man endast behöver oavgjort i det andra mötet för att gå vidare.

Det är inget golden set i första matchen utan den kan alltså sluta oavgjort. Om det blir oavgjort även i andra matchen eller om lagen vinner varsin match, blir det golden set (det spelar ingen roll hur stora vinstsiffrorna är, man lägger inte ihop matchvinster).

Svår match
Umeå har ett svårspelat lag med bland annat starka damsingelspelaren Michelle Sködstrup och lurige veteranen Gabriel Ulldahl som slog världsstjärnan Hans-Kristian Vittinghus i golden set i semifinalen.

Samtidigt har Halmstad klar plusstatistik på Umeå sedan tidigare och lyckades besegra dem med 4-3 i säsongsdebuten trots ett starkt decimerat lag.

Nu hoppas vi kunna mönstra vår starkaste trupp.

Vi frågade Niclas Rosengren hur han ser på förutsättningarna.
”Vi bör kunna ta hem en herrsingel samt herrdubbel och mixed. Där är vi favoriter. Därutöver behöver vi en match till och jag hoppas vi kan knipa en extra herrsingel eller damdubbeln. Det blir tufft, men jag tror vi kan greja det så vi går helt klart för seger, både borta och hemma.”

Avgörande i Söndrumshallen
Hur det än går i bortamatchen har Halmstad möjligheten att avgöra hemma i Söndrumshallen den 1 april.

”Ja, vi hoppas på en fullsatt Söndrumshall och riktigt fint publikstöd den 1:a, säger Niclas. Vi har visat tidigare att vi är riktigt svårslagna, framförallt på hemmaplan när det är bra tryck i hallen.”

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen