Bordtennis

Eslöv fick jubla inför en fullsatt pingisarena

Vilken inramning det var när de regerande mästarna HBTK tog emot Eslöv i Curt Holmqvists hall i går kväll

Att få komma till en arena i Halmstad och se att det är fullsatt är magiskt, i går visade publiken i vår kommun att idrottsintresset finns.
Det var publik överallt som var där för att heja på sitt lag – helt enkelt en fantastiskt stämning som ger oss vibbar av pingis VM.

Lyssnade lite på Tv sändningen som gick ut i etern, för dem som inte kunde vara på plats –  vill bara säga att Mikael Andersson vilken kille som var så där underbar som en kommentator kan va!

Hur gick då matchen… 

Finalserien spelas i bäst av tre matcher och bortalaget Eslöv satte full fart direkt.

17 åriga Truls möregårdh inledde för Eslöv och det mot Li Yijie som han tidigare under säsongen förlorat mot, alltså en av få som kunnat rå på den svenska supertalangen.

Matchen var oerhört jämn och fantastiska bollar med ett högt tempo kunde Truls ta hem segern med 3-1 i set.

När matchen mellan Truls och Li spelades hann man avverka två matcher på det andra bordet.

Fabian Åkerström hade inte att sätta till när Eslövs Xu Hui vann med 3-0 i set och 2-0 ledning för bortalaget var ett faktum.
När Elias Ranefur helt demolerade Eslövs Ioannis Sgouroupolos och endast gav bort 10 förlorade poäng på tre set så var det åter match när Elias utjämnat till 2-1 i matcher

Halmstad genomförde ett byte och tog ut Fabian Åkerström och stoppade in den unga engelsmannen Tom Jarvis mot Truls Möregårdh.

Ett försök som inte föll tränaren Ulf Tickan Carlsson i smaken och  3-1 för Möregårdh.
På sättet den unga pingistalangen gjorde det var helt fantastiskt och gav inte Fabian en chans.

Li Yijie gav Halmstad hopp när han vann med 11-9 i skiljeset över Souroupolos dennes andra förlust för kvällen.

Eslöv med ledning 3-2 blev startskottet till seger när spelaren i Pingisligan by STIGA någonsin i Xu Hui inte gav Elias Ranefur chansen alls .

Via säkert blockeringsspel och vassa attacker kunde den kinesiska toppspelaren Xu vinna med klara siffror och därmed säkra den första finalmatchen till 4-2 för Eslöv som därmed tar ledningen med 1-0 i denna finalserie i bäst av tre matcher.

Nu väntar en returmatch i Eslöv som Halmstad är tvingade att vinna för att finalspelet skal leva, frågan är bara hur man skall lösa upp knuten mot Möregårgh och Xu Hui

Kom igen Halmstad 

HBTK - Eslöv

 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Till toppen