/
Badminton

Jubel för Halmstad Badminton när man säkrade seriesegern

Jösses vilka matcher det bjöds på när de två seriedominanterna Halmstad och Påvelund drabbade samman i Påvelundshallen i tisdags kväll. När krutröken hade lagt sig stod Halmstad som segrare med 4-2 och seriesegern var ett faktum.

Maken till badmintonkvalitet har vi nog inte sett i ligan hittills. Det började direkt med en heldansk mixeddubbel och herrsingel 2.

Mikkel Mikkelsen och Irina Andersen – Ett par att räkna med i framtiden
Mikkel och Irina testades i hetluften direkt i sin första mixed mot kanske seriens bästa mixedpar Fredrik Colberg och Mette Poulsen.

Och det var sånär att Mikkel och Irina lyckades skrälla, trots att de fick se sig besegrade i fem set fick lagledare Niclas och Ronny ett kvitto på att Mikkel och Irina är ett riktigt vasst mixedpar för framtiden.

En stekhet  Rasmus Messerschmidt 

På banan bredvid spelade Rasmus fantastiskt tajt och släppte inte in Christian Lind Thomsen i matchen, vinst i tre raka och Rasmus visar att han blir riktigt svårslagen i slutspelet.
Rasmus har Fortfarande inte ett tappat set!

Felix Burestedt i nyckelmatch
Herrsingel 1 var förmodligen matchen som blev tungan på vågen när Felix ställdes mot Joshua Eipe som visade upp en fantastisk defensiv.

Felix låg på stenhårt och vid 1-1 i set hamnade spelarna i en duell som aldrig verkade ta slut. Felix såg rejält sliten ut efteråt och hamnade också i underläge med 1-2 i set.

Kanske var det med hjälp av den tillresta Halmstadklacken, som Felix fick nya krafter och lyckades resa sig och gick fram till matchboll 10-7,

Men Felix hade förlorat andra set efter samma ledning och även här knappat in på Eipe till 10-9.
Felix mental styrka och lyckades vinna femte set med 11-9. Mycket imponerande!

2-1 till Halmstad alltså och Halmstadklacken tjöt av lycka!

Mental seger för Irina Andersen
Irina fick en tuff uppgift mot defensivt starka bulgariskan Linda Zetchiri, det blev en riktig mental holmgång då Irina fick ett par tajta domslut emot sig, men även Irina lyckades bita ihop och vinna i 4 set.
Irina är fortfarande obesegrad i damsingel!

Tuff damdubbel
I damdubbel ställdes tonåringarna Johanna Vaxell och Olivia Jonsson mot internationellt meriterade Mette Poulsen/Linda Zetchiri. Oliva och Johanna gör en bra insats och i de två första seten står de upp bra men lyckas aldrig riktigt hota.
En nyttig match för tjejerna som vi hoppas mycket på framöver.

Avgörandet
3-2 till Halmstad alltså inför den avgörande herrdubbeln.

Fredrik Colberg är en av seriens absolut bästa spelare och Mattias Borg håller fortfarande bra klass även om han inte tävlar längre.

Men Mikkel och Rasmus spelade avslappnat och med ett leende på läpparna.
Mikkels tajta nätspel höll hög europeisk klass och var en avgörande anledning till segern i fyra set.

4-2 till Halmstad och den tillresta Halmstadklacken fick jubla en gång – denna gång innebar det serieseger och 3 bonuspoäng in i mellanserien.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Till toppen